"Kovač i odbojkaši su kao dobra devojka i momak bez spoja"

Odbojkaši Srbije ostali su bez selektora Slobodana Kovača.

MSIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

*Kovač: Nije otkaz, nisam ni imao ugovor


* Kovač za otkaz saznao od igrača: "Da si hteo, mogao si da me dobiješ"

Kovaču nije ponuđena nova saradnja posle četvrtog mesta na EP, iako je pre dve godine sa Srbijom bio prvak Evrope, a između toga nije uspeo da je odvede na Olimpijske igre u Tokiju.

Funkcioneri OSS su prelomili – Kovač je smenjen, a razloge je objasnio predsednik Saveza Zoran Gajić.

"Može da se ispiše čitav elaborat na tu temu, ali to bi bilo interesantno i čitljivo stručnoj publici, zato ću maksimalno da pojednostavim odgovor. Uzimajući u obzir čitavu situaciju i atmosferu u selekciji, procenili smo da dalji Bobin ostanak, na duže staze, ne bi bio od koristi ni reprezentaciji ni njemu ni Savezu", počeo je Gajić za Danas.

Kovač i odbojkaši nisu na istim talasnim dužinama, kaže Gajić.

"Nisu sporni ni on kao trener ni igrači, svako je odličan u svom domenu, samo nisu više bili jedni za druge. Kao kada se zavole dobra devojka i dobar momak, uđu u vezu pa je raskinu, ne zato što su loši već zato što nisu bili pravi spoj".

To je shvatio posle Evropskog prvenstva...

"Još u ličnom razgovoru u prostorijama Saveza, u prisustvu tim menadžera Edina Škorića, posle prvenstva Evrope saopštio sam mu izvesnost ovakvog raspleta. Naravno, nisam mogao niti želeo sam da sečem jednu tako bitnu stvar, već se sačekalo na kolektivni stav najodgovornijih ljudi u Savezu".

Kovač je izjavio da je smenu saznao od igrača Marka Podraščanina, a ne od čelnika OSS.

"Razumem ja Bobinu reakciju, poznajem ga 35 godina, sarađivao sam sa njim i dobro znam da je veliki emotivac i voli to što radi, ali ko nije nikada sam nešto ostavio ili dobio otkaz taj i nije bio trener. Znam iz sopstvenog iskustva. Razgovaram sa vama ne da bih njemu kontrirao, jer Slobodan Kovač je najmanje kriv za senzacionalistički pristup pojedinih medija ovoj situaciji, pristao sam na priču zato što ne želim da ulazim u tuđe blato. Zli pojedinci će se sami pronaći u ovome što kažem
", zaključio je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.