Nova vest
Košarka

Subota, 08.04.2023.

20:30

Neverovatan dabl-dabl Jokića – Denver prokockao pobedu

Košarkaši Denvera izgubili su od Jute 118:114 na gostujućem terenu, u meču punom preokreta.

Izvor: B92

Autor:B92

Neverovatan dabl-dabl Jokića – Denver prokockao pobedu
Foto: Profimedia

Nagetsi su trijumfom protiv Golden Stejta osigurali prvo mesto u Zapadnoj konferenciji, a u Solt Lejk Sitiju zabeležili su 28. poraz u sezoni. Juta je prekinula niz od četiri poraza, pa je došla do 36. trijumfa.

Nikola Jokić, koji je zbog povrede lista propustio nekoliko mečeva Nagetsa, igrao je protiv Džezera, a za 26 minuta imao je neverovatan dabl-dabl od 10 skokova, 10 asistencija i samo šest poena (2/5 šut iz igre, 0/1 za tri, 2/2 sa penala).

Centar Nagetsa na početku četvrte deonice izašao je sa parketa i nije se vraćao u igru.

Pored Jokića, zapaženu rolu u Denveru imao je Kentavijus Kaldvel-Poup sa 21 poenom i tri asistencije.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Očaji Agbadži sa 28 poena, uz tri skoka i tri asistencije, a pratio ga je neverovatni Luka Šamanić sa 23 poena i osam skokova, što je bila jedna od boljih partija u karijeri.

Juta bolje počela meč, imala više energije u odnosu na anemični Denver, koji je nizao greške. Nikako tim Majka Melouna nije mogao da dođe do ritma, loše su šutirali, a domaćin je sve to iskoristio poveo na staru 21:7.

Uspeo je gostujući tim da se malo konsoliduje kako je vreme odmicalo, ali posle prve deonice Juta je ima prednost - 32:19.

Već početkom druge deonice, krenulo je buđenje Denvera. Napravljena je serija od 11:0, a zahvaljujući Džamalu Mareju i Redži Džeksonu istopljen je zaostatak od 19 poena i tim Majka Melouna uhvatio je priključak, da bi na pauzu otišao sa minus tri - 58:55.

Posle odmora usledilo je pravi preokret gostiju iz Kolorada, koji su se pre svega šutem za tri poena potpuno vratili u meč (15/46 za tri poena).

Sve ono što nisu ubacivali u prva 24 minuta, sada je prolazilo kroz koš, a Nikola Jokić svojim majstorijama promenio je ritam meča.

Ovaj put poenterski učinak nije bio na njegovoj strani, ali je kroz asistencije i uhvaćene lopte doprineo da se Nagetsi potpuno razigraju i da polako krenu da dižu prednost, a šest poena bila je zaliha pred odlučujućih 12 minuta.

Jokić je na početku četvrte deonice izašao iz igre i nije se vraćao, Meloun je odlučio da odmori startere, a Nagetsi su se odlepili na devet poena viška i delovalo je da su konačno okrenuli stvari na svoju stranu.

Nije tako mislila Juta, koja se novom serijom prvo vratila u egal, a potom režirala preokret na krilima raspoloženog Agbadžija.

Prosuo je Denver prednost i umesto da privede meč u svoju korist, dozvolio je rivalu da se razigra, pa se Juta serijom od 8:0 odlepila na plus pet na samo minut od kraja i tako stavila tačku na ovaj susret.

Imao je Denver priliku preko Čančara da unese još malo drame, ali je slovenački košarkaš promašio trojku, a Agbadži je sa penala overio trijumf.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu