"Simons ima mentalnih problema, moramo da mu pomognemo"

Povodom "slučaja Ben Simons" oglasio se i njegov menadžer Rič Pol.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Poznati agent je u izjavi za "Atletik" objasnio da sve negativne kritike utiču na mentalno zdravlje njegovog klijenta.

"Verujem da sve kazne, crtanje meta i negativni publicitet utiču na ovaj problem – to je veoma nepotrebno i utiče na probleme sa mentalnim zdravljem za Bena. Bilo da pomažete Benu ili izađete da kažete da laže", rekao je Rič Pol.

"U ovom slučaju, moramo da mu pomognemo i da ne stavimo finansije ispred mentalnog zdravlja. Kao agent, razumem okolnosti i držim sebe za razumnog čoveka u ovom poslu. Ali ako vam neko nešto kaže, ne možemo da se pravimo slepi u današnjem svetu".

Problem između Simonsa i Filadelfija 76-ersa traje već mesecima i ne nazire se rešenje.

"Ovde više nije pitanje trejda. Radi se o pronalaženju mesta koje bi Benu pomoglo da povrati svoju mentalnu snagu i vrati se na parket. Želim da ga vidim na terenu da igra igru koju voli. Želim ga na parketu, bilo u dresu 76-ersa ili bilo kom drugom. To nije do mene, ali želim ga u državi u kojoj može da nastavi da igra. Hoćemo da sarađujemo i da se vrati igranju košarke".

Pol, pak, ističe da Simons trenutno nije spreman da igra.

"Još uvek nije spreman. Kako doktor, koji ga je video samo jednom, može da kaže: 'Spreman je mentalno da igra? Da li da nastavimo da kopamo ili da mu pomognemo? Sada razumem Benovu ljutnju, sve ima smisla. Stidljivo se sklanjao od svega. Ako konstantno pokazuje ponašanje da nije mentalno spreman, podržite ga. Moramo da sklonimo ego na stranu i da preuzmemo odgovornost".

Bez obzira na sve, Pol ističe da poštuje menadžment i franžizu Filadelfije.

"Ne mislim da su 76-ersi loša organizacija. Džoš Heris i Dejvid Blicer su sjajni čelni ljudi, rade odličan posao. Poštujem Darila Morija. Ben ima mentalni problem, podržimo ga. Znamo kako izgleda biznis, ali čak i u biznisu, moramo da pokažemo ljudskost", zaključio je Rič Pol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 46 sledeca idi na stranu