Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 13.02.2023.

09:30

Harden: Sad više nisam tako lud, zar ne?

Džejms Harden prokomentarisao je raspad ambicioznog plana Bruklin Netsa.

Izvor: B92

Autor:B92

Harden: Sad više nisam tako lud, zar ne?
Foto: Profimedia

Pre tačno godinu dana Netsi su imali, na papiru, jednu od najjačih trojki u istoriji košarke – Hardena, Kevina Durenta i Kajrija Irvinga.

Međutim, zajedno su odigrali samo 16 utakmica, jer je Durent imao problema sa povredom, a Irving odbio da se vakciniše protiv koronavirusa.

Harden je potom zatražio trejd zbog čega se našao na udaru javnosti, ali sada može da likuje zbog svega što se potom izdešavalo.

Irving je povukao isti potez i prešao u Dalas kod Luke Dončića, a to je nateralo i Durenta da "pobegne" iz Bruklina u redove jednog od najboljih timova lige Finiksa kod Krisa Pola, Devina Bukera i Deandrea Ejtona.

"Premotajmo film na današnji dan, sada vam više ne delujem tako ludo, zar ne?"
, upitao se se Harden nakon pobjede njegove Filadelfije nad Bruklinom (101:98).

Harden se vratio na "mesto zločina" sa 29 poena.

"Sada više ne izgledam kao gubitnik koji je odustao od kluba. Svašta se pisalo i pričalo o meni kada sam odlazio, a samo sam odmah shvatio šta se dešava i rešio da ne budem deo toga. Nisam hteo da se nosim sa tim, već da igram košarku i zabavljam se na terenu. Sada pogledajte sastav Netsa, to je potpuno nov tim"
.

Harden nije želeo da odgovori na pitanje da li su problemi u Netsima nastali sa Irvingovim ponašanjem na društvenim mrežama i onim što ga je pratilo zbog odbijanja da se vakciniše.

"Nisam tražio da odem tek tako. Dobro mi je bilo u Hjustonu. Jasno je da tamo nisam imao šansu da osvojim prsten, ali mi je bilo lepo. Zbog toga mi je teško palo da napustim porodicu i odem u Bruklin. Onda sam morao da odem, ali nije to tek tako. Postojali su razlozi zašto sam tražio trejd, na kraju sam bio zadovoljan zbog onoga što je klub dobio zauzvrat. Dobili su dobre igrače"
.

Jasno je da mnogo toga nije funkcionisalo u Bruklinu, a Harden je dočekan povicima da je izdajica kada se pojavio u "Barklejs centru".

"Mnogo toga nije funkcionisalo u klubu, previše internih problema. Nikada neću govoriti javno o detaljima, ali to su razlozi zašto sam otišao", zaključio je "Bradonja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu