"Sigurno ćemo biti konkurenti za medalju na OI"

Srpski reprezentativac u veslanju Miloš Vasić, posle izborene norme za Olimpijske igre u dvojcu sa Martinom Mačkovićem, rekao je kako je cilj ispunjen.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Vasić i Mačković obezbedili vizu za OI u Tokiju, posle pobede u B finalu na Svetskom prvenstvu u Austriji rezultatom 6.33,91, a takmičenje u Otenshajmu završili na ukupno sedmom mestu.

"Juče smo završili Svetsko prvenstvo i ispunili smo prvi cilj koji je bio planiran za ovu godinu, a to je norma za Olimpijske igre u Tokiju. Konkurencija je bila paklena, najjača u dvojcu ikada po svim parametrima. Borba za prvih 10 mesta bila je u dve sekunde", rekao je Vasić Tanjugu.

Vasić je istakao da je generalno zadovoljan nastupom na SP, a da je razlog lošeg rezultata u A finalu došao kao posledica nedovoljnog broja trka ovog dvojca.

"Imali smo dosta dobre nastupe i trke, ali mislim da smo nešto lošiju trku imali za plasman u A finale. Razlog toga je što smo svega četiri meseca u ovom sastavu. Sigurno je da nam treba više trke. Dobro je da smo pokazali ozbiljnu brzinu i uspeli da ipak pobedimo u jucerasnjoj trci, da izborimo normu i pokažemo još jednom da ćemo biti, ako Bog da zdravlja i dobrog rada, sigurno konkurenti za medalju u Tokiju", rekao je veslač iz Malog Zvornika.

Vasić je debitantski nastup na Olimpijskim igrama imao 2012. godine u Londonu, a četiri godine kasnije bio je u timu Srbije i u Rio de Žaneiru.

"Drago nam je da smo povećali broj srpskog tima za Tokio. Ovo je moja treća olimpijska norma za redom, a drago mi je da je Martin uspeo već u prvoj sezoni da ispuni svoj cilj i plasman na Igre, što je san svakog sportiste", zaključio je Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.