IW: Đoković – Fratanđelo 7:6, 6:2

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Amerikanca Bjorna Fratanđela 7:6, 6:2 i plasirao se u treće kolo Indijan Velsa.

7:6 (5), 6:2
  ĐOK   FRA  
  2   0  
Kraj!
Đoković očekivano rutinski privodi meč kraju protiv upornog Amerikanca i stiže do trećeg kola. Na pobedi mu je čestitao i Pit Sampras.

Na kraju, 7:6 (5), 6:2 za Srbina u prvom meču posle osvajanja Australijan opena.
5:1 Još jedan korak
Ne predaje se Fratanđelo, izvlači maksimum iz svoje igre da bi parirao Đokoviću, uspeva da natera Srbina takođe da daje sve od sebe i dosta trči, ali nije dovoljno da bi ga nadigrao. Novak je na gem od pobede.
4:1 Preloman trenutak meča?
Đoković je pojačao ritam, Fratanđelo sve teže dolazi do poena, a sve češće greši, pa Srbin pravi novi brejk i verovatno prelama meč.

Foto: Screenshot
2:1 Šteta
Imao je Đoković kontrolu i u ovom servis-gemu Fratanđela, ali sa nekoliko grešaka omogućava Amerikancu da uz popravljen servis izbegne novi brejk i osvoji važan poen.
2:0
Dobar servis, a potom prepoznatljiva defanziva donose Đokoviću potrvdu brejka.
1:0 Brejk!
Đoković se nameračio da što pre završi ovaj meč, pojačava ritam i odličnim riternom i bekhendom odmah pravi brejk u drugom setu.

Foto: Screenshot
7:6 (7:5) Klasa!
Đoković se opet uzdiže u najtežem trenutku, koristi duplu servis grešku i besprekornim udarcima pravi dva mini-brejka za novi preokret, te dobija prvi set u taj-brejku sa 7:5.

Foto: Screenshot
Preokret
Ne koristi Srbin šansu u kojoj se našao, Fratanđelo kreće na sve ili ništa te koristi nekoliko slabijih servisa i neubedljiv forhend Đokovića, pa sa dva mini-brejka preokreće na 5:4.
Mini-brejk Đokovića
Đoković odmah oduzima servis Amerikancu dok sam igra sigurno i stiže do vođstva 4:1 u taj-brejku.
6:6 Taj-brejk
Odoleo je Fratanđelo opet pritisku i nakon što je ispustio 30:0 uspeva da osvoji svoj servis-gem te izbori taj-brejk prvog seta.
Ispit zrelosti za Amerikanca

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
6:5 Preokret
Nakon što je vratio ravnotežu Đoković uspostavlja inicijativu i još jednim ubedljivim gemom preokreće rezultat.
Brejk!
Najbolji kada je najvažnije! Đoković izvlači tešku artiljeriju i prvom savršenim riternom, a potom maestralnom odbranom vraća brejk u razmeni od 30 udaraca za poravnanje 5:5!
4:5 Opet sa "nulom"
Još jedan perfektan gem Đokovića, ali Novak nema razloga za zadovoljstvo jer Fratanđelo nije ostavio utisak da mu je uopšte bio bitan, već se fokusirao na svoj naredni, ključni servis-gem.
3:5 Amerikanac na korak od seta
Uprkos solidnoj igri Đokovića, Frantanđelo ne popušta. Nastavlja u svom ritmu i stiže na gem od osvajanja prvog seta.

Foto: Screenshot
3:4 Đoković nije opterećen brejkom zaostatka
Đoković je uprkos zaostatku miran, sa lakoćom osvaja naredni gem.
2:4 Fratanđelo spasao brejk i potvrdio svoj
Fratanđelo nastavlja u istom ritmu, ali Đoković podiže svoj pa stiže do brejk šanse. Međutim, šalje bekhend u aut, nakon čega Amerikanac servira as i preokreće za potvrdu brejka.
Brejk!
Nakon dva perfektna gema, Đokoviću prvi put pada koncentracija i odmah gubi servis. Pravi nekoliko grešaka, Fratanđelo sjajno uzvraća i iz drugog pokušaja, posle razmene od 30 udaraca, pravi brejk za 3:2.
Đokovića prati njegov idol
Jedan od najboljih tenisera svih vremena Pit Sampras posmatra sa tribina duel Đokovića i Fratanđela. Novak je često isticao da mu je "Pistol Pit" idol.

Foto: Screenshot
2:1 Siguran servis
Đoković sjajno servira na početku meča, novi as pa još nekoliko perfektnih poena za novi lagan gem.
1:1 Američki Bjorn dobar pod pritiskom
Fratanđelo odoleva početnom pritisku Đokovića, izvlači se posle 0:30 i dve duple greške i poravnava u gemovima.
1:0 Savršen gem
Impresivan start meča za Đokovića, dva forhend vinera za gem bez izgubljenog poena.
Meč je počeo
Prvi servira Đoković.

Foto: Screenshot
Novak dobro pamti Fratanđela
Ovo je Đokovićev drugi susret sa Amerikancem u karijeri. Prvi put su se sastali upravo na Indijan Velsu, takođe u drugom kolu 2016. kada je Novak eliminisao Fratanđela posle preokreta.
Đoković je već slavio pobedu u Kaliforniji
Meè sa Fratanðelom nije Ðokoviæev prvi teniski meè od Australije, veæ prvi nastup u pojedinaènoj konkurenciji. On je u petak nastupio u konkurenciji dublova i ostvario pobedu u tandemu sa Fabiom Fonjinijem.
Naredno kolo
Pobednika ovog meča u šesnaestini finala IW čeka Filip Kolšrajber, koji je iznenadio Nika Kirjosa.
Napad na rekord
Đoković će pokušati da osvoji rekordnu šestu titulu u Indijan Velsu, gde je izjednačen sa Rodžerom Federerom. Igra i za svoj 33. Masters trofej.
Dobrodošli u LIVE BLOG B92!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: