Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.06.2023.

16:00

Mijailović: U Areni su pala dva upaljača i jedan novčić

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović reagovao je na dešavanja sa treće utakmice finalne serije ABA lige.

Izvor:

Autor:

Mijailović: U Areni su pala dva upaljača i jedan novčić
Foto:Starsport

To je bio prvi na kom je Zvezda bila domaćin, a period pre meča je obeležilo odlaganje početka utakmice zbog nereda na tribinama.

Navijači Zvezde su bacali upaljače i ostale predmete ka košarkašima crno-belog tima, zbog čega je sudija povukao timove u svlačionicu, a ujedno je izdato i upozorenje.

"Bez želje da ulazimo u neke nazovi ratove saopštenjima i jutarnjim programima po sistemu - oni 20 mi jedno pa se to izjednačava, želim da istaknem samo nekoliko činjenica", istakao je Mijailović u pisanoj izjavi za "Mozzart Sport" i potom dodao:

"Mi smo u prve dve utakmice finala imali 37-38 hiljada gledalaca u Areni. Za 80 minuta košarke, pala su neka dva upaljača i jedan novčić na teren, što smo osudili kao i svaki verbalni delikt koji je došao sa tribina. Onda je došla treća utakmica i scene koje su svi mogli da vide. Iako su neki ljudi mnogo maštoviti u pravdanju incidenata, ne bih želeo da se bavim tim nesrećnim izgovorima."

Očekuje od zvaničnika regionalnog takmičenja da sankcionište odgvorone za propuste.

"Želim da istaknem da je naša borba takva da utakmice ABA lige ne budu zagađene glupošću i zlobom koji dovode do ugrožavanja fizičke bezbednosti aktera utakmice. A upravo to se desilo! Očekujemo da ABA liga to spreči, adekvatno kazni izgrede i u četvrtoj utakmici da se postupa po važećim pravilima ukoliko se izgredi ponove", zaključio je Mijailović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu