Nova vest
Košarka

Subota, 10.06.2023.

20:30

Spektakularan povratak: Huventud umalo šokirao Real

Košarkaši Real Madrida pobedili su Huventud u trećem meču polufinala.

Izvor: SN

Autor: SN

Spektakularan povratak: Huventud umalo šokirao Real
Foto: Profimedia

Real Madrid je poveo sa 2-1 u seriji savladavši Huventud u Badaloni rezultatom 83:73 u trećem meču polufinalne serije španske ACB lige.

U ovom trećem meču polufinala videli smo i scenu koja je umalo dovela do tuče, a glavni akteri su bili Ante Tomić i Geršon Jabusele.

"Kraljevski klub" je imao ogromnu prednost tokom maltene čitavog meča i već na poluvremenu imali 48:32 što je naslućivalo ubedjliv trijumf tima koji je osvojio Evroligu.

Real je dodatno povećao prednost u trećem kvartalu, a onda... Spektakularni Kajl Gaj "zapalio" je Huventud koji ima seriju 30:8 u poslednjem desetominutnom periodu, ali nisu uspeli do kraja da izvuku čudo.

Na kraju je utakmica rešena zakucavanjem Geršona Jabuselea nakon promašene trojke Kajla Gaja i sa 82:73 ulaze igrači Reala mirno u finiš susreta.

Najefikasniji u timu Huventuda je bio Kajl Gaj sa 20 poena, 12 je imao Simon Birgander, a 11 bivši centar Partizana Vladimir Brodzijanski. U protivničkom timu, 25 poena je imao Džanan Musa, 16 Jabusele, a 12 Mario Hezonja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve