Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.05.2023.

19:00

Partizan sa 17 trojki oborio Studente za polufinale ABA lige!

Košarkaši Partizana plasirali u polufinale ABA lige pošto su u trećem odlučujućem meču pobedili Studentski centar 112:83.

Izvor: DP

Autor: DP

Partizan sa 17 trojki oborio Studente za polufinale ABA lige!
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanoviæ

Crno-beli su uspeli da preokrenuo seriju protiv Studenata, koji su napravili brejk u prvom meču i na kraju su ubedljivm trijumfom u majstorici obezbedili polufinale, gde ih čeka Cedevita Olimpija.

Ekipa Željka Obradović izgledala je mnogo bolje i sigurnije u odnosu na prva dva meča, a koncentrisanom igrom, pametnim odluka uz fenomenalan šut, nije dozvolila još jedno iznenađenje.

Partizan je susret prelomio u drugoj deonici, a na kraju je sa 17 trojki iz 30 pokušaja obezbedio miran završetak ove četvrfinalne serije.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio Džejms Naneli sa 17 poena, Alen Smailagić je stao na 14, koliko je imao i Zek Ledej. Jedan manje postigao je Matijas Lesor.

Dvocifren je bio i Jam Madar sa 12 koševa, dok je Danilo Anđušić postigao 10.

U timu Studentskog centra najbolje izdanje je imao Danilo Tasić sa 14 poena, a Zvonimir Ivšić susret je završio sa 13 koševa.

Studenti su, kao i prethodna dva meča, i ovaj otvorili mnogo bolje od Partizana. Ovaj put u Areni iskoristili su stegnut start crno-belih i brzo je na semaforu stajalo 8:2, a prednost od šest poena sačuvali su sve do sredine prvog dela (11:5).

Tada je "parni valjak" upalio svoje motore, ušao je u seriju od 6:0, prvo za izjednačenje, a potom su crno-beli konačno preuzeli vođstvo.

Krenuo je šut sa distance, Džejms Naneli je trojkama pokrenuo svoj tim, a podršku je imao od saigrača, koji su takođe namestili ruku, pa je posle 10 minuta igre Partizan imao plus šest (27:21).

U drugoj četvrtini viđena je prva šuterska rapsodija crno-belih, sve što su uputili ka košu, kroz njega je i prošlo. Sa distance, sa penala - minimalno su grešili izabranici Željka Obradovića.

Mnogo bolja energija crno-belih bila je evidentna na ovom meču, pa su za prvih 20 minuta uspeli da postignu više od 50 poena uz odlične procente šuta - 9/12 iz igre, 8/11 za tri, 15/16 sa penala.

Sve to omogućilo je domaćinu da sa prednošću od 19 poena uđe u drugih 20 minuta igre.

Treća četvrtina donela je još bolje izdanje crno-belih, koji su samo nastavili tamo gde su stali. U nekoliko navrata su imali po 23 poena prednosti, što je samo pokazivalo u kom pravcu ide ovaj meč i da dileme oko pobednika neće biti.

U poslednjih 10 minuta Partizan je rutinski odradio posao, a priliku za debi u ABA ligi dobio je mladi Savo Drezgić, na tri minuta do kraja meča.

Termini polufinale serije između Partizana i Cedevite Olimpije biće naknadno određen.

Sva dešavanja iz Štark arene mogli ste da pratiti putem našeg LIVE BLOG-a:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve