Nova vest
Košarka

Utorak, 28.02.2023.

21:13

Pešić dao ostavku, pa odbio da je potpiše?

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić navodno je u novembru 2022. godine ponudio ostavku.

Izvor: B92, Kurir

Autor:B92, Kurir

Pešić dao ostavku, pa odbio da je potpiše?
Srdjan Stevanovic/Starsport

Kako prenosi "Kurir", iskusni stručnjak je bio voljan da ode sa klupe nacionalnog tima, ali do razlaza, ipak, nije došlo.

Navodi se da Pešić nije bio zadovoljan ponuđenim finansijskim uslovima za sporazumni raskid saradnje.

Pešić je nameru da se povuče saopštio čelnicima Saveza dve nedelje pred mečeve novembarskog prozora kvalifikacija za Mundobasket.

"Kao razloge, Pešić je naveo to da ga 'niko iz Košarkaškog saveza Srbije nije zaštitio od napada medija posle Evropskog prvenstva, iznošenja plata...'. Bilo je tu još razloga, ali ovaj je bilo glavno. Kada je trebalo da dođe do parafa na prekid saradnje usledio je obrt. Naime, Pešić nije bio zadovoljan finansijskim delom prekida ugovora i odbio je da to potpiše i samim tim nije bilo ništa od ostavke. Usledio je turbulentan period u kome nije bilo pomaka ni sa jedne strane", piše "Kurir".

Čelnici KSS nisu želeli da raskidaju ugovor, jer bi to Savez dosta koštalo, a Pešić je nastavio da obavlja selektorski posao.

U međuvremenu, odveo je reprezentaciju na Svetsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve