Nova vest
Košarka

Četvrtak, 16.06.2022.

08:41

Srpkinje pobedile Grkinje

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu na prvom međunarodnom turniru Vaso Beskaki.

Izvor: B92

Autor:B92

Srpkinje pobedile Grkinje
Foto: KSS

Izabranice Marine Maljković slavile su u dvorani Peristeri protiv domaće selekcije Grčke rezultatom 79:61 (16:4, 19:27, 27:20, 17:10).

Mnogo bolja igra reprezentacije Srbije u odnosu na prvi dan. Već u prvoj četvrtini naš tim je stekao dvocifrenu prednost uz snažnu odbranu, pa je uprvih deset minuta primio samo četiri poena.

Grčka je uzvratila u drugoj deonici, ali je drugo poluvreme u potpunosti pripalo našem timu.

Srbija je dominirala u skoku (45-25), koji joj je doneo čak 68 šuteva iz igre na koš protivnika.

Najefikasnije u srpskoj ekipi bile su Kristina Topuzović i Ivana Katanić sa po 12 poena. Katanić je uz to imala i 7 skokova i 5 asistencija. Ivana Raca i Jovana Nogić su upisale po 11 poena.

Raca je bila najbolja skakačica tima sa 8 uhvaćenih lopti, a Nogić je bila najbolja asistentkinja sa 6 uspešnihdodavanja uz tri pogođene trojke.

U timu Grčke Artemis Spanu je utakmicu završila sa 15 poena i osam skokova.

Srbija u četvrtak od 17 časova završava nastup na turniru u Atini utakmicomprotiv Hrvatske. U drugom meču sastaće se Grčka i Poljska. Poljska ima dve pobede, Srbija i Grčka pobedu i poraz, a Hrvatska dva poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu