Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.04.2022.

11:35

Zvezda od Evrolige zaradila 718 hiljada evra, Makabi na prvom mestu

Aktuelni šampion ABA lige Crvena zvezda inkasiraće na ime ostvarenih rezultata u ovogodišnjem izdanju Evrolige 718 hiljada evra.

Izvor: B92, Mozzart Sport

Autor:B92, Mozzart Sport

Zvezda od Evrolige zaradila 718 hiljada evra, Makabi na prvom mestu
Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Crveno-beli će uz bonus za učešće koji iznosi 200 hiljada evra dobiti i po 37 hiljada za svaku ostvarenu pobedu u Evroligi. Budući da Zvezda ne poseduje A licencu, ne može da računa na prihode koji dolaze od marketinških aktivnosti Evrolige, pre svega od TV prava, pa je ova brojka ostala na 718 hiljada, prenosi Mozzart Sport.

Kada je reč o ostalim ekipama Evrolige, na prvom mestu po prihodima nalazi se Makabi iz Tel Aviva. "Ponos Izraela" će ove sezone inkasirati ukupno nešto manje od 3 miliona i 800 hiljada evra. Pored njih, još samo četiri ekipe prebacile su granicu od 3 miliona, a to su Olimpijakos, Barselona, Real Madrid i Panatinaikos.

Ekipa Makabija bi mogla još više da uveća svoj saldo iz razloga što im je ostala još jedna utakmica u okviru ligaškog dela, protiv Fenerbahčea. Osim toga, ukoliko Izraelci trijumfuju, pored novčanog dobitka će u plej-of ući sa pete pozicije.

Još uvek nije doneta odluka šta će biti sa novcem koji su ruske ekipe zaradile, kao i sa novcem koji je zarađen pobedama protiv ruskih ekipa, a ta suma iznosi nešto preko 3 i po miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu