Nova vest
Košarka 8

9.5.2024.

22:45

Ataman o "prokletstvu" Željka Obradovića: "Ne prihvatam to"

Košarkaši Panatinaikosa igraće na Fajnal foru Evrolige, koji će se od 24. do 26. maja održati u Berlinu.

Izvor: Sport Klub

Profimedia

Ekipa Ergina Ataman u četvrtfinalu plej-ofa dobila je masjtoricu protiv Makabija i tako četirala kartu za Nemačku, gde će u polufinalu igrati  protivFenerbahčea.

"Još jednom smo napravili revoluciju u grčkoj košarci. Ovo je jako veliki događaj u ovom trenutku. Sto hiljada ljudi bilo je na listi čekanja za ulazak u dvoranu iako su ulaznice bile rasprodate tri dana pre poslednje utakmice. U Grčkoj vlada velika strast za košarkaški tim Panatinaikosa. Napravili smo odličan posao. Bio je to povratak za kojim je žudio najveći evropski košarkaški klub poput Panatinaikosa. Napisali smo dugu priču o povratku. Budući da Panatinaikos nije uspeo da se kvalifikuje na Fajnal for 12 godina, a prošlu je sezonu završio na 17. mestu, PAO je bio tim koji je došao sa poslednjeg mesta na prvo i jako smo ponosni na to," rekao je Ataman za Sabah, a preneo je Sportklub.

Ataman je obećao da će njegvoo tim otići u polufinale Evroliga, obećanje je ispunio i šesti put u karijeri, sa trećim klubom plasirao se među četiri najbolja tima Evrope.

Ataman se dotakao i "prokletstva Željka Obradovića", s obzirom da je PAO 12 godina nije plasirao na F4, odnosno od odlaska srpskog trenera.

"U grčkim medijima pojavljuju se komentari poput: "Ataman razbio Obradovićevo prokletstvo“. Ne prihvatam to u sportu. Da, Panatinaikos je imao ozbiljne neuspehe. Nakon Obradovića došli su mnogi veliki treneri i vrlo važni igrači. Ali to ne možemo smatrati prokletstvom. Možda pelcer nije bio dobar. Naša ambicija i energija dobro su odjeknule u zajednici Panatinaikosa", poručio je Ataman.

Podeli:

Komentari 8

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu