Nova vest
Košarka

Četvrtak, 10.02.2022.

20:10

Srbija ne može bez drame: Herojski šut i tesna pobeda

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Južnu Koreju rezultatom 65:62,u prvom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: MĐ/SN

Autor: MĐ/SN

Srbija ne može bez drame: Herojski šut i tesna pobeda
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Aktuelne šampionke Evrope igraju kvalifikacioni turnir u Beogradu, gde se pored Južne Koreje nalaze u grupi sa Brazilom i Australijom.

Tri od četiri ekipe obezbediće plasman na Svetsko prvenstvo u Australiji 2022. godine.

Košarkašice Srbije su ostvarile veoma važnu pobedu nad neugodnim protivnikom u prvom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo odigranom u beogradskoj hali "Ranko Žeravica".

Kao što je gore rečeno, Srbija nije mogla bez drame. Sporo je počeo ovaj susret, Koreanke su zapretile i pokazale zube, a Srbija je imala baš veliki broj promašaja, što je rezultovalo da gošće dobiju prvi kvartal rezultatom 15:13.

Potom, izabranice Marine Maljković počinju da se bude. Druga četvrtina je počela poenima Dragane Stanković, a novo vođstvo donela je Kristina Topuzović.

Maler trojkom razbija Saša Čađo, pa i Nogić i Srbija dolazi do vođstvo 27:18, pa se činilo da se ulazi u mirnije vode, jer je na poluvremenu Srbija vodila rezultatom 35:30.

U trećoj četvrtini smo videli bolju igru Koreje, ali je Aleksandra Crvendakić serijom 6:0 u finišu četvrtine donela momentum, da bi Topuzović poentirala za 54:41.

Ređali su se problemi sa ličnim greškama, promašeni šutevi u napadu i neke sitne greške u odbrani, pa je Srbija za nekoliko minuta od dvocifrene prednosti došla do situacije da strepi za pobedu.

Sve je pogoršao peti faul Tine Krajišnik na 4 minuta pre kraja, a ubrzo Koreanke dolaze do preokreta i vođstva 60:59. Nakon toga smo videli herojski šut Dragane Stanković, igračice koja se i povredila u poslednjem minutu.

Stradalo je koleno posle jednog duela pod košem Srbije, a ona je parket napustila uz ovacije i dabl-dabl učinak. Meč je završen bitnim poenima Ivon Anderson sa linije za slobodna bacanja, da bi potom stigla rampa Saše Čađo, čime je overen trijumf Srbije rezultatom 65:62.

U timu Srbije, najefikasnije su bile Ivon Anderson i Jovana Nogić sa po 13 poena, s tim što je Anderson imala i 9 skokova i 7 asistencija, Dragana Stanković 10 poena i 10 skokova, a Aleksandra Crvendakić 8 poena uz 8 skokova, dok je 7 imala Saša Čađo.

Što se tiče Južne Koreje, Kim je imala 16 poena, a dvocifrena je bila još Park sa 10 poena.

Meč pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu