Nova vest
Košarka

Četvrtak, 03.06.2021.

18:00

Partizan "preživeo" Megu – igraće se majstorica!

Košarkaši Partizana savladali su Megu rezultatom 81:77 u drugom meču polufinala Košarkaške Lige Srbije.

Izvor: SN

Autor: SN

Partizan
Foto: STARSPORT

Košarkaši Mege su u prvom susretu pobedili Partizan rezultatom 94:86 i tako odbranili domaći teren u svojoj dvorani "Mega Factory".

Isto su sada uradili i košarkaši Partizana, koji su u četvrtak zahvaljujući sjajnoj timskoj igri porazili Megu sa 81:77 i poravnali seriju, pa će se finalista saznati posle majstorice.

Prva četvrtina je počela poenima Novice Veličkovića sa niskog posta, a onda sledi serija Mege i vođstvo od 13:6 koje nije stajalo do kraja kvartala, koji je Mega dobila sa 25:12.

Crno-beli su se na sjajan način vratili u ovaj meč. Erik Mika je igrao sjajno, pogađao je gotovo sve, doduše, šutirao je uglavnom iz reketa i sa niskog posta, ali je bio glavni faktor Partizana, a onda je došlo i snažno zakucavanje Stepanovića i Partizan se vrlo brzo vratio na samo 2 poena zaostatka, 28:30.

Serija 10:0 najavila je drugačiji ishod. U samom finišu druge četvrtine su Jaramaz i Dangubić sjajnom igrom doneli crno-belima vođstvo od 40:38, ali se u nastavku Mega vraćala.

Igralo se koš za koš, a Kazalon i Petrušev su vratili malo život u napad svog tima. Međutim, Partizan je bio spreman na to, pa je posle poena Mike i Jaramaza domaći tim imao poen prednosti.

Petrušev je do kraja susreta imao dve nesportske greške i zbog toga morao ranije da završi susret. Na kraju, Partizan je slavio sa 81:77, a najefikasniji bio Erik Mika sa 19 poena, 14 je imao Dangubić, a 11 Jaramaz.

Na drugoj strani, 15 poena Simonović, 13 Petrušev, 12 Milosavljević i 11 Kazalon.

Utakmicu možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

206 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu