Nova vest
Košarka

Sreda, 30.09.2020.

19:45

Partizan vodio 15 razlike, pa izgubio od Huventuda

Košarkaši Partizana poraženi su rezultatom 85:82 od Huventuda u prvom kolu Evrokupa.

Izvor: SN

Autor: SN

Partizan vodio 15 razlike, pa izgubio od Huventuda
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Partizan je bio na pragu pobede u Badaloni, ali su uspeli da prokockaju prednost od 15 razlike iz treće četvrtine i da zabeleže poraz na startu Evrokupa.

Meč je posle velike drame rešen u neizvesnoj završnici, kada je Huventud posle nesportske lične greške Ognjena Jaramaza stigao do 85:82.

U redovima Partizana istakao se Rašon Tomas sa 15 poena uz 8 skokova, po 12 su imali Nemanja Gordić i Ognjen Jamaraz, a 9 je ubacio Kodi Miler Mekintajer uz 6 skokova.

Najefikasniji igrač je bio Pau Ribas sa 18 poena i 6 asistencija, 10 na poluvremenu i važnim slobodnim bacanjima u finišu. Pratili su ga Konor Morgan i Nenad Dimitrijević sa po 14 postignutih poena.

Po 10 su dodali Ante Tomić i Vladimir Brodzijanski uz 6, odnosno 9 uhvaćenih lopti.

Košarkaši Partizana su jako loše počeli utakmicu, odbrana je bila nekako bezvoljna i mlitava, a u napadu su crno-beli bili zbunjeni, pa je Huventud počeo sa 7:0.

Nekako je Šćepanović podigao svoje izabranike, uspeli su da povežu dva dobra poseda i da odigraju dobru odbranu, prišli na dva poseda zaostatka, pa su prvu deonicu završili sa 21:17 u korist Huventuda, gde je Gordić jedini bio raspoložen za igru.

U drugoj četvrtini smo gledali potpuno drugačiji Partizan. Ovaj Partizan je potpuno „samleo“ Huventud u njihovoj dvorani, počeli su sa 8:0, Pejdž i Tomas su razdrmali saigrače, potom se nadovezao i Jaramaz sa 7 ludih poena i crno-beli su za tren oka imali dvocifrenu prednost.

Istu nisu uspeli da zadrže na poluvremenu, ali je svakako vođstvo od 48:40 zadovoljilo novog stratega Partizana. U nastavku, videli smo malo napetiji meč, po čvrstini je ličio na prvu četvrtinu, ali je Partizan dosta bolje igrao.

Domaći igrači i publika su sve češće vršili pritisak na sudije, ne bi li što pre istopili visoku prednost Partizana, ali su Kodi Miler Mekintajer, Nemanja Gordić, Rašon Tomas i ostali bili dovoljno fokusirani da tako nešto ne dopuste.

U poslednjoj deonici se Partizan potpuno raspao. Pogodili su domaći igrači neke teške šuteve i za tren oka se dvocifrena prednost prepolovima, pa je na semaforu stajalo 77:72, a onda je usledila rezultatska klackalica, pa smo u poslednja dva minuta ušli sa 82:81 u korist Partizana.

Do kraja crno-beli nisu uspeli da postignu nijedan poen, ali su napravili niz grešaka koje su ih na kraju koštale poraza iz gore pomenute situacije, pa je Huventud slavio sa 85:82.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Utakmice Partizana u Evrokupu pratite UŽIVO u našem LIVE BLOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

296 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d