Beogradska košarkaška klinika jača i od koronavirusa VIDEO

Završena je još jedna tradicionalna Beogradska košarkaška klinika u organizaciji Udruženja košarkaških trenera Srbije (UKTS).

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Devetnaesto izdanje "Klinike", jednog od najprestižnijih i najkvalitetnijih trenereskih seminara u svetu, koje organizuje od 2001. godine, ove godine imalo je samo izmenjenu formu, ali podjednako veliki značaj kada je edukacija struke u pitanju.

Ni pandemija virusa korona nije bila jača od renomiranog seminara za košarkaške trenere.

"Nismo smeli i hteli da dozvolimo da izgubimo kontinuitet u radu i prekinemo tradiciju Klinike koja ima veliki ugled u svetu. Pronašli smo rešenje, obezbedili smo najbolje moguće domaće predavače i odlucili da snimimo predavanja koja ćemo tokom licenciranja za narednu sezonu, koja po regionima kreću od sledećeg vikenda, podeliti svim našim članovima"
, rekao je Strahinja Vasiljević, generalni sekretar UKTS.

"Obezbedili smo pet vrhunskih predavača Sašu Obradovića, Dejana Milojevića, Vladimira Jovanovića, Aleksandra Glišića i Marka Ćosića, kojima dugujemo veliku zahvalnost, i na ovaj način sa Klinikom spojili i seminar za trenere mladih kategorija Trenerski dani "Borivoje Cenić", dodao je Vasiljević.

Trener Crvene zvezde Saša Obradović pripremio je predavanje na temu "Trening KK Crvena zvezda u pripremnom periodu", dok je nekadašnji strateg Mege Dejan Milojević obradio temu "Obuka visokih igrača za igru pik-en-rol".

Novi šef struke Mega Sokerbeta Vladimir Jovanović govorio je o "Tehničko-taktičkom razvoju igrača", dok je stručnjak u radu sa mlađim kategorijama Aleksandar Glišić imao predavanje na temu "Usavršavanje osnova grupne taktike napadau radu sa mlađim kategorijama".

Bivši kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije i profesor na Fakultetu sporta i fizickog vaspitanja Marko Ćosić objasnio je "Metodiku kompleksnog zagrevanja u treningu košarkaša".

Udruženje košarkaških trenera Srbije nije zapostavilo ni izdavaštvo i za sve članove je spremilo veliki poklon, a reč je o knjizi pod nazivom "Vežbe elemenata tehnike u košarci" koja je prevashodno namenjena trenerima mlađih kategorija.

strana 1 od 2 idi na stranu