Mijailović: Trinkijeriju smo dali jaku ponudu, drugi klub ponudio duplo više Voldenu

Prvi čovek KK Partizan Ostoja Mijailović je prokomentarisao aktuelnu situaciju u tom klubu.

SSIzvor: B92, MozzartSport
Podeli
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Tokom vikenda udarne teme bile su prekid saradnje sa Korijem Voldenom i sudbina trenera Andree Trinkijerija.

Mijailović je istakao da traju pregovori oko ostanka italijanskog stručnjaka i da je ponuda na stolu.

"Klub je izašao sa uslovima za sledeću sezonu ka našem treneru. Jasno smo odredili strategiju i budžet za igrače. I dalje činimo velike napore da zadržimo Trinkijerija na poziciji glavnog trenera. Nažalost, Partizan nije toliko finansijski izdašan u odnosu na druge kluubove koji imaju neograničen budžet, pa čak i u vreme svetske pandemije i ekonomske krize", istakao je i dodao:

"Verujem da će se ovo brzo razrešiti, a preduslov za to je da prvo rešimo pitanje saradnje sa prvim trenerom. Dali smo jaku ponudu, u datim uslovima tržišta mogu da kažem odličnu i sada je na treneru da se izjasni", rekao je Mijailović za "Mozzartsport".

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Kori Volden, koji je otkupio ugovor od Partizana, mogao da nastavi karijeru u Crvenoj zvezdi.

"Odlazak Voldena je bio očekivan, klub je izašao sa ponudom koja se nije poklopila sa njegovim očekivanjima, drugi klub je uz plaćeno obeštećenje i novi ugovor dao skoro duplo više novca i igrač je otišao. Svaki igrač koji želi da ode, ukoliko ima otkupnu klauzulu u ugovoru može da ode i klub niti može da ga zadrži, niti ima svrhe pokušavati da ga zadrži ukoliko on u karijeri želi nešto drugo", rekao je prvi čovek crno-belih i podvukao:

"Mi imamo sistem koji funkcioniše i ako jedan igrač na ovaj način ode, drugi će doći i verujem da kada se crta podvuče, nećemo tu biti ni na kakvom gubitku. Iako smo postigli bolje rezultate od klubova koji su tri puta više uložili od nas”.