Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.06.2020.

19:15

Šta kažu propisi Evrolige? Virtus i Partizan već u redu za licencu PAO

Odluka Panatinaikosa da pokrene proces izlaska iz Evrolige udrmala je Evropu.

Izvor: MS

Autor: MS

Šta kažu propisi Evrolige? Virtus i Partizan već u redu za licencu PAO
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Pismo atinskog velikana poslato u Barselonu na adresu direktora takmičenja Đordija Bertomeua istakao je jasnu želju "zelenih" da ne igraju više Evroligu.

Ipak, šta kažu propisi? Da li Panatinaikos mora da plati "penale" u iznosu od 10 miliona evra?

Sve zbog potpisanog 10-godišnjeg ugovora klubova sa A licencom, odnosno akcionara.

Ideja Panatinaikosa, na čelu sa kontroverznim vlasnikom Dimitros Janakopulosom, je da izbegne plaćanje i to pozivajući se na "rupu" u celoj saradnji.

Plan šestostrukog prvaka Evrope je da proda nekom od zainteresovanih timova licencu i tako se izvuče iz cele situacije bez posledica.

"Samo timovi sa garantovanim ugovorom i tri uzastopne godine učešća u Evroligi mogu da prenesu svoju licencu trećem klubu, nakon što takav potez prihvati Generalna skupština i sve dok su ispunjeni uslovi. Zamena iz bilo kog razloga zahteva da stari klub nastavi sa prodajom svojih akcija u skladu sa procedurama i kriterijumima o kojima je odlučeno", piše u pravilniku.

Za sada Bertomeu mudro ćuti, ne daje nikakve "zapaljive" izjave i čeka krajnji epilog.

Grčki mediji već pišu da Virtus iz Bolonje želi po svaku cenu da zauzme mesto Panatinaikosa, ispunjava sve standarde Evrolige, kao i Partizan koji je takođe ozbiljan kandidat.

Prvi čovek crno-belih Ostoja Mijailović za B92.net izjavio je da u ovom momentu ne želi da se meša u odnos Panatinaikosa i Evrolige, ali i napomenuo da je nedavno odlučio da stane na stranu Evrolige ispred FIBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

12 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu