Nova vest
Košarka

Utorak, 11.02.2020.

10:30

Lebron Džejms: Želim da igram na Olimpijskim igrama

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Lebron Džejms rekao je kako ima veliku želju da nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Izvor: SN

Autor: SN

Lebron Džejms: Želim da igram na Olimpijskim igrama
Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images

U ponedeljak je izašao širi spisak od 44 NBA igrača koji konkurišu za "Tim Snova" na OI u Tokiju, a među njima je i Lebron Džejms.

Džejms je u tri navrata igrao na Igrama – 2004, 2008. i 2012. godine i osvojio dva olimpijska zlata, u Pekingu i u Londonu.

Džejms je odigrao 68 utakmica za reprezentaciju SAD, Igre u Riju propustio je iz brojnih razloga, ali je u više navrata rekao da razmišlja o još jednim Igrama.

Jedan od razloga što je odlučio da se vrati u tim je to što će moći da radi sa trenerom Gregom Popovićem.

Pročitajte još
SAD objavile spisak od 44 igrača za Olimpijske igre

"Moje ime je u šeširu. Nadam se da ću igrati dug plej-of NBA lige, a onda ću videti kako ću se osećati i šta će reći moja porodica. Ima mnogo faktora", rekao je Džejms.

U prvoj polovini juna biće objavljena imena 12 igrača za olimpijski tim, a pripreme počinju dve nedelje od završetka finala NBA lige. Olimpijske igre počinju 24. jula u Tokiju.

"Želim da igram. Gledajući moju karijeru i sve ono što želim da postinem pre njenog kraja, osvajanje olimpijskog zlata jedan je od ciljeva. Srećan sam što sam među kandidatima, nadam se da ću biti deo tima", rekao je košarkaš Portlanda Demjan Lilard. Trener Greg Popović rekao je da se raduje što će biti trener reprezentacije. "Uzbuđen sam zbog potencijala i mogućnosti koje ovaj tim ima", dodao je Lebron.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve