Nova vest
Košarka

Petak, 17.01.2020.

17:31

"Na poluvremenu smo odlučili da ne pričamo sa sudijama"

Trener košarkaša Barselone Svetislav Pešić otkrio je ključni razlog pobede njegovog tima nad Fenerbahčeom.

Izvor: MT

Autor: MT

EPA-EFE/ABIR SULTAN

Blaugrana je slavila u 20. kolu Evrolige u Istanbulu rezultatom 80:74 i tako prekinuli niz od tri utakmice bez pobede u elitnom takmičenju.

"Mislim da smo kontrolisali utakmicu, osim u nekoliko poslednjih minuta kada smo bez razloga napravili. Možda smo bili umorni, ali pobeda u gostima je veoma bitna. Posle prvih 20 minuta, odlučili smo da ne ulazimo u razgovore sa sudijama, što nekad može da bude ključno. Kada igrate neizvesnu utakmicu sa timom kao što je Fenerbahče, važno je da ne gubite lopte. Imali smo iskustvo iz meča sa Makabijem, u kojem smo izgubili 17, koliko i Fener u ovoj utakmici", rekao je Pešić.

Trener turske ekipe Željko Obradović, uprkos porazu nije bio u potpunosti nezadovoljan ovom utakmicom.

"Ponosan sam na to kako su se moji igrači borili protiv jednog od najboljih timova u Evroligi. Negativna stvar su izgubljene lopte i mnogo promašenih otvorenih šuteva. Od srca se zahvaljujem navijačima na fenomenalnoj atmosferi, iako im je teško koliko i nama. Izgledamo mnogo bolje nego pre mesec dana, tako da ima razloga da verujemo u sebe i nastavimo da se borimo", rekao je Obradović.

Barselona u narednom kolu igra sa Zvezdom, dok se Fenerbahče sastaje sa Armanijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve