Nova vest
Košarka

Utorak, 24.12.2019.

19:24

"Đorđević me je želeo, ali sam uradio ono što je bilo najbolje za mene"

Nikola Milutinov, srpski košarkaš, govorio je o putanji svoje karijere.

Izvor: LN

Autor: LN

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Milutinov već nekoliko sezona brani boje grčkog Olimpijakosa, u koji je prešao iz Partizana.

On je u intervjuu za magazin "We Are Olympiacos" otkrio da je mogao da redove ljutog rivala svog sadašnjeg kluba.

"Imao sam ponude Olimpijakosa, Panatinaikosa i nekih drugih evropskih klubova. Na klupi Panatinaikosa tada je sedeo Saša Đorđević i želeo je da me dovede. Ali smatrao sam da je za mene najbolje da potpišem za Olimpijakos. Znao sam sistem rada, čuo samo pozitivne stvari u klubu. Onda sam zvao menadžera, on mi je sve potvrdio, rekao sve najbolje o klubu. A takođe, zaista sam želeo da igram sa Vasilisom Spanulisem i Jorgosom Printezisom. Čast je igrati sa njima", rekao je Milutinov.

Prošle sezone se ustalio kao jedan od najboljih centara Evrope, pa je letos privukao interesovanje moskovskog giganta CSKA.

"Imao sam ponudu na stolu, ali je uprava kluba odlučila da me zadrži. Bio sam pod ugovorom, pa sam ostao. Profesionalac sam i kad nešto potpišem želim da to odradim. I veoma sam srećan što sam ostao. Sad mogu da mislim samo o svom timu".

O Nikolinom odlasku u NBA se priča još od 2015, kada su ga San Antonio Sparsi draftovali sa 26. pozicije.

"Da budem iskren, kad sam potpisivao za Olimpijakosa mislio sam samo o tome kako ću da odem u Sparse. Sada, nisam toliko lud za idejom da odem u NBA. Ako dobijem šansu, idem. Ali neću da idem tamo i da ne nemam nikakvu ulogu i ako uslovi nisu pravi, neću da idem tamo da sedim na klupi. Želim da igram i nema šanse da samo sedim tamo", jasan je Milutinov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve