"Pojedinci u ABA se plaše jedinstvenog stava Zvezde i Partizana"

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se novim saopštenjem povodom dešavanja u ABA ligi.

LNIzvor: B92
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Zvezda je u sredu saopštila javnosti da je povukla svog predstavnika sa sednice Radne grupe ABA lige oko izbora novog menadžmenta tog takmičenja u Zagrebu.

Razlog je bio taj što niko iz Partizana nije došao na sastanak, a iz crno-belog tabora su se oglasili saopštivši da su oni pravovremeno najavili da neće moći da prisustvuju.

Zvezda je u novom saopštenju istakla da nije htela da donosi bilo kakve odluke bez čelnika "integralnog dela ABA lige" u vidu Partizana i navela da se pojedinci u ABA ligi "pribojavaju retko viđenog jedinstvenog stava srpskih klubova", implicirajući na to što Partizan nije dobio odgovor na poruku u kojom je rekao da predsednik Ostoja Mijailović neće moći da prisustvuje Radnoj grupi 4. decembra.

Saopštenje KK Crvena zvezda vam prenosimo u celosti i bez redakcijskih korekcija:

"KK Crvena zvezda mts u cilju verodostojnog obaveštavanja srpske košarkaške javnosti , saopštava da neučestvovanjem svog predstavnika na sastanku radne grupe ABA lige u Zagrebu, naš klub nije želeo da donosi bilo kakve odluke bez predstavnika još jednog srpskog kluba, koji zajedno sa Crvenom zvezdom bez obzira na brojne nesuglasice, čini integralni i važan deo ABA lige u svakom smislu.

Potvrdu naših tvrdnji o disfunkcionalnosti ABA lige donosi i podatak da predstavnik KK Partizan NIS nije dobio nikakvu povratan odgovor oko termina sastanka, niti je KK Crvena zvezda mts o tome bila obaveštena.

Obavešteni smo da su svi učesnici Radne grupe potrdili svoje prisustvo za sastanak 04.12.2019. godine u Zagrebu. Stičemo utisak da se pojedinci sve očiglednije pribojavaju tako retko viđenog jedinstvenog stava srpskih klubova, i to oko ključnih pitanja za dalje funkcionisanje ABA lige. Svojevrsnu potvrdu za to dobili smo i u pojedinim jučerašnjim javnim reakcijama ili prepričavanjima telefonskih razgovora, nakon našeg saopštenja u kome smo jasno upozorili na dešavanja koja neodoljivo podsećaju na prethodne sezone.

Međutim, ono što govori o kampanjskom pristupu i odsustvu vizije za budućnost ABA lige je činjenica da pojedinci ne shvataju promene i tendencije u evropskoj klupskoj košarci, u kojoj za ligu „korporativno – koalicionog“ pristupa neće biti mesta – jer kao takva siguro neće ni postojati!

Posebno nas obeshrabruje činjenica da pojedinci ne shvataju suštinu i veličinu problema, u smislu budućnosti regionalne košarke, a za nas na prvom mestu interesa srpske košarke.

Naš interes jeste opstanak prve i druge ABA lige , ali ne po modelu u kome će srpski klubovi biti dekor i meta „specijalaca“ već ono što treba da budu – integralni deo ovih liga, bez kojih ABA lige sigurno ne bi bile ono što jesu, a verovatno ne bi ni postojale. Dopalo se to nekome ili ne! Zato KK Crvena zvezda mts ponavlja još jednom, ili će dogovoreni principi na Skupštini ABA lige biti primenjivani, ili ove i (takve) liga ne trebaju nikome – niti nacionalnim ligama regiona, a ponajmanje Evroligi!

KK Crvena zvezda"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.