Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 29.07.2019.

17:12

Džejmsa "šutnuli" iz Armanija

Američki plejmejker Majk Džejms i italijanski klub Armani Olimpija Milano sporazumno su se rastali.

Izvor: LN

Autor: LN

Džejmsa
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Džejms je završio boravak u Milanu posle samo jedne godine, iako je prethodno potpisao trogodišnji ugovor.

Iako je Amerikanac prethodno po Tviteru tvrdio da će biti "najveći navijač kluba" u narednom periodu aludirajući na to da ne planira da oprosti dobar deo ugovora italijanskom klubu, došlo je do raskida.

"Olimpija Milano je došla do dogovora sa Majkom Džejmsom prema kojem će raskinuti ugovor", navodi se u saopštenju.

Džejms je 2018. potpisao ugovor vredan 1,9 miliona evra po sezoni, a iako ga je novi trener "manekena" Etore Mesina prethodno uveravao da će igrati naredne sezone, to se neće desiti.

"Za njega nema vremena u našem projektu za narednu sezonu", rekao je Mesina pošto je na njegovoj poziciji doveo iskusnog NBA igrača Šelvina Meka.

Pored Meka, Armani je prethodno doveo Serhija Rodrigesa, dok su na bekovskim pozicijama tu i Nemanja Nedović, Amadeo Dela Vale i kapiten Andrea Ćinćarini.

Džejms je prethodne sezone bio jedan od najefektivnijih igrača u Evroligi sa prosekom od 19,8 poena, 6,4 asistencije i 3,8 skokova za 34 minuta po utakmici.

Osvojio je nagradu za najboljeg strelca EL "Alfonso Ford", ali njegov tim nije uspeo da se izbori za plej-of iako je pet kola pre kraja bio u dobroj poziciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve