Teletović: NBA je dosadna

Bivši igrač Bruklina, Finiksa i Milvokija, a danas predsednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović smatra da je NBA liga dosadna.

AKIzvor: B92
Podeli
Photo by Alex Goodlett/Getty Images
Photo by Alex Goodlett/Getty Images

Teletović je svojih šest godina u NBA, gde je odigrao 324 utakmice na kojima je prosečno beležio 8,1 poena uz 3,2 skokova po utakmici nazvao "dosadnim iskustvom".

On smatra da je NBA posebno dosadna u poređenju sa vremenom koje je proveo dok je igrao za Baskoniju u španskoj Endesa ligi i Evroligi.

"Kada sam otišao u NBA, moje mišlje je bilo da je dosadno. Ako ne igraš za Golden Stejt ili Klivlend Kavalirsa, koji se bore za titulu, zašto bi bio tamo? U Vitoriji (grad iz kog je Baskonija) se uvek boriš za nešto. Za Superkup, Kup kralja, Fajnal-for Evrolige. U SAD, za šta?", rekao je Teletović za radio Vitorija.

Teletović je sa Baskonijom osvojio dve titule (2008, 2010) i tri Superkupa (2006, 2007, 2008), za Netse je igrao 2012-2015, za Sanse u sezoni 2015/2016, a potom proveo dve godine u Baksima nakon čega se 2018. penzionisao u 33. godini.

"Meni je bilo dosadno. Bilo je i dobro iskustvo, takođe. To je najbolja liga na svetu. Možeš da igraš protiv najboljih na svetu i da te treniraju legende. Ali za mene, bolji je osećaj bio igranje u Evroligi i Španiji",
dodao je prvi čovek bosanskohercegovačke košarke.

Teletović je u Evroligi igrao 2006-2012, a prokomentarisao je povratak Nikole Mirotića iz NBA u Evropu, gde je potpisao za Barselonu.

"Biće sve više i više igrača koji će se vratiti. Ne razumem kako mladi ljudi odluče da odu jer znaš da ćeš prve tri godine provesti na klupi ili Razvojnoj ligi. Evroliga je pre bila čvršća. Kada odeš u Atinu čuva te 250 policajaca"
, zaključio je Teletović.

Košarka