Nova vest
Košarka

Nedelja, 07.07.2019.

21:03

"Šta god smo probali, nismo uspeli... Srbija je imala sjajan dan"

Selektor košarkašica Velike Britanije Ćema Buseta posle poraza od Srbije rekao je da je njegov tim za rivala imao znatno boljeg protivnika.

Izvor: LN

Autor: LN

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

ošarkašice Srbije pobedile su Veliku Britaniju rezultatom 81:55 u meču za treće mesto Evropskog prvenstva.

"Srbija je igrala sjajno danas, mnogo poena su postigli... Znali smo šta treba da radimo, ali šta god da smo probali, nismo uspeli. Imali su sjajan dan", rekao je Buseta.

Velika Britanija je danas u utakmici za treće mesto u Beogradskoj areni izgubila od Srbije sa 55:81.

"Moramo da pogledamo širu sliku, a to je da igramo kvalifikacioni turnir. Želeli smo da pobedimo juče i danas, ali igrali smo protiv boljih timova", rekao je on.

Buseta je dodao ne razume zašto će Japan i SAD igrati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, iako su već obezbedili plasman.

Britanska košarkašica Rejčl Vandervol čestitala je Srbiji na osvojenoj medalji.

"Pobedio nas je bolji tim. Bili su bolji u svemu. Turnir je bio dug, mnogo utakmica za malo vremena i mi smo se emocionalno i fizički istrošili, nismo bili tu. Treba da pogledamo širu sliku i ovo je veliki uspeh za našu naciju, jer mi nismo bili pre ovde", rekla je Vandervol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve