Nova vest
Košarka

Sreda, 17.04.2019.

19:44

MZT "izbacuje" Zadar – Šou Džejmsa Vudarda

Košarkaši MZT–a napravili su iznenađenje na gostovanju u prvoj utakmici baraža za ABA ligu i savladali Zadar rezultatom 89:83.

Izvor: SN

Autor: SN

MZT
MZT Skopje Aerodrom team (Photo: Zadar/Zvonko Kucelin

MZT je uspostavio svoje uslove na samom startu i na polovini prve četvrtine imali velikih plus 12, a u prvih 20 minuta je razlika dolazila i do plus 21 u korist MZT–a. U drugom poluvremenu se gledala maltene ista utakmica, sa izuzetnom poslednjeg kvartala, u kome je Zadar igrao najbolje i dobio ga sa 12 poena razlike.

To je na kraju bilo nedovoljno za bilo šta drugo osim da se "neizbežni" poraz ublaži. Fantastičnu partiju pružio je američki bek šuter, Džehms Vudard sa 22 poena, 7 skokova, po 3 asistencije i ukradene i šut za tri poena 4/4, što mu je donelo indeks 35!

Na drugoj strani, najbolji je bio momak koji ima fantastičnu sezonu i predvodnik je Zadrana, Luka Božić, a on je utakmicu završio sa 19 postignutih poena, dok je Mario Litl postigao 18.

Košarkaši Zadra se nalaze pred ispadanjem iz ABA lige pošto su na svom parketu poraženi u prvom meču baraža, a naredna utakmica će se igrati u utorak u Makedoniji, s početkom od 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve