Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.09.2018.

21:30

Dva produžetka, drama i trojka Kalnijetisa – Litvanija na Mundobasketu

Košarkaši Litvanije plasirali su se na Mundobasket u Kini naredne godine pošto su u dramatičnoj utakmici posle dva produžetka pobedili Holandiju 95:93.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Dva produžetka, drama i trojka Kalnijetisa – Litvanija na Mundobasketu
Photo by Elsa / Getty Images

Čovek odluke bio je Mantas Kalnijetis koji je trojkom na nekoliko sekundi pre kraja doneo ključnu prednost svojoj selekciji.

Najefikasniji u litvanskom timu je bio upravo Kalnijetis sa 21 poenom, dok su Lekavičus i Bendžus dodali po 14.

Na drugoj strani je Šarlon Krof ubacio 19, Tomas Fan der Mars 16, a Šejn Hamink 13. Litvanci su od starta počeli da se odlepljuju pogocima Kuzminskasa i Kalnijetisa, pa su posle šuta Evaldasa Kairisa već posle pet i po minuta vodili deset razlike 16:6 i prednost održavali do kraja prve deonice do 24:16.

Holanđani nakon toga uspevaju da se vrate i do poluvremena uđu u potpuni egal 39:39. Litvanci do kraja nisu uspeli da se odvoje i u prvi produžetak se ušlo rezultatom 75:75, u drugi sa 84:84 pre nego što je Kalnijetis rešio meč.

Litvanci su tako odigrali i za Hrvatsku koja se bori za treće mesto u grupi J. Hrvati su sa 10 poena, bod iza četvrtoplasirane Holandije.

Prva je Litvanija sa osam pobeda iz osam utakmica, druga je Italija sa skorom 6-2, dok je treća Mađarska sa polovičnim učinkom.

Italijani su u toku dana pobedili Mađare sa 69:63, a Španija je trijumfovala nad Letonijom 85:82.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve