Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.06.2018.

19:00

Zvezda prejaka za FMP, "metla" u finalu za novu titulu!

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu šampiona Srbije u košarci pošto su u trećoj utakmci finala plej-ofa pobedili FMP sa 97:88 i ukupno 3-0 u seriji.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Zvezda prejaka za FMP,
Starsportphoto

Zvezda je tako i drugu godinu zaredom uspela da protiv istog protivnika odbrani naslov prvaka države.

Tim Milenka Topića je u trećoj utakmici imala nekoliko faza u igri. U prvoj četvrtini su bili letargični, u drugoj inspirisani, u trećoj raspucani, a u četvrtoj nervozni.

Otud i "rolerkoster" u njihovoj igri od početka do kraja treće utakmice. Najefikasniji je u pobedi Zvezde bio Alen Omić sa 20 poena, 11 skokova i tri asistencije (indeks 32).

Pratio ga je Džejms Feldin sa 17 i Dejan Davidovac sa 15 poena. Dabl-dabl je imao Filip Čović koji je uz 13 poena imao i deset uspešnih dodavanja.

Na drugoj strani je dominirao Radovan Đoković sa 22 poena, dok je Boriša Simanić imao 14.

FMP je krenuo motivisano, dok su crveno-beli u prvoj četvrtini igrali kao malokrvni, bez energije i prave volje da se serija završi.

Ruku na srce, tome je doprinela i sasvim dobra odbrana igrača FMP koji su dobro zatvarali igrače i "punili" reket kada treba.

Gosti su tako posle trojke Boriše Simanića na isteku šestog minuta poveli sa 16:6 i po prvi put napravili dvocifrenu razliku u odnosu na rivala. Sve ovo je došlo u trenutku kada je FMP već imao nekoliko promašenih slobodnih bacanja.

Zvezda je uspela da pronađe odgovor u Filipu Čoviću koji je u poslednjem minutu pogodio trojku, da bi Janković odličnim prodorom za minut prepolovio prednost FMP do kraja prve deonice, 26:21.

U drugoj je proradio i Džejms Feldin, on je počeo da ubacuje poene sa svih strana i gostima nisu pomagale dobre role Simanića i Đokovića.

Zvezda je u poslednja dva minuta prvog poluvremena napravila dar-mar odbrani gostiju. Samo nekoliko minuta pred poluvreme niko nije očekivao da će crveno-beli na pauzu otići sa +9, 56:47, ali to se desilo.

A u nastavku se produbio ambis FMP i rapsodija Zvezde koja je serijom 19:1 poprilično odmakla pa je u finiš treće deonice ulazila sa komotnih +19 (74:55).

U tim trenucima je šut sa distance pogodio Jeremić, pridružio se pogotkom na drugom obruču Simanić i uz Dragana Apića serijom 9:1 uneli koliko toliko neizvesnosti pred poslednju četvrtinu u koju je Zvezda ušla sa +11.

FMP je brzo uspeo da poenima Đokovića spusti ispod deset razlike, a posle dve tehničke greške i isključenja Branka Lazića i da dođe do -5.

Međutim, tada se u reketu aktivirao Alen Omić i MVP modom završio posao za uvećanje prednosti Zvezde koja je potom rutinski privela meč kraju za četvrtu titulu u četiri godine.

IV četvrtina

40' - KRAJ, Zvezda je šampion. Nije uspeo FMP da napravi čudo i Zvezda pobeđuje 97:88.

39' - Odžo opet fauliran posle poena Omića pod košem gostiju, 93:85.

38' - Omić šalje Odža na liniju bacanja, centar FMP precizan oba puta za 91:84.

37' - Feldin povećava prednost sa penala na 12 poena, ali Đoković ubacuje novu trojku za kakvu takvu nadu FMP, 91:82.

36' -
Trojka Đokovića, ali uzvraća Dobrić trojkom za 90:79.

35' -
Zvezda slobodnim bacanjima pravi razliku i povećava na 85:76.

34' - Lep prodor Dobrića, 82:76. Čović upošljava Omića iza leđa i Odžo pravi faul za slobodnaa bacanja, 83:76.

33' - Prikucava loptu u koš Davidovac posle promašaja saigrača, ali zakucava i Odžo uz faul, 80:76 za Zvezdu.

32' - Tehnićka za klupu Crvene zvezde, FMP
pogađa penale, ali promašuje u narednom napadu 77:69. Nova tehnička greška za Zvezdu, isprva je delovalo da je dodeljena Branku Laziću koji je napravio faul. Lazić je isključen, a tehnička je pripisana klupi Zvezde još jednom. Laziću je to bio i peti faul, FMP to koristi i smanjuje zaostatak 78:73.

31' - Đoković dobar iz bloka za dva, FMP prvi put posle kraja druge četvrtine smanjuje ispod 10, 77:68.

III četvrtina

30' - Dobar pas Đokovića i sigurna realizacija Apića, Omić gubi loptu i FMP ima šansu da smanji ispod deset razlike u poslednjem napadu. Međutim, Omić ga je dobro zatvorio i Apić pogađa samo prvi obruč. Na kraju treće deonice, 77:66 za Zvezdu.

29' - Feldin prekida seriju takođe polovičnim učinkom sa penala, da bi Apić zakucao za 75:63. Serija FMP je 9:1. Radanov gubi loptu, Feldin pravi faul, a Nenadić smanjuje na 75:64. Dva poena je ubacio Ročesti sa boka, 77:64.

28' - Serija FMP povećava se na 6:0 poenom Apića sa linije slobodnih bacanja i FMP se približava na 74:61.

27' - Ročesti ne greši u prolazu do koša, dobija i faul, 74:55. Trojka Jeremića, ukupno 7/15 za FMP, ali Zvezda šutira 10/17. Dobar i Simanić na drugom obruču 74:60.

26' - Još slobodnih bacanja, ovog puta šutira Jeremić, 68:53. Trojku je pogodio Feldin posle dobrog dodavanja Ročestija, ali uzvraća Radovanović zakucavanjem 73:55.

25' - Nenadić ne koristi blok i fintira, pa polaže uz faul, 64:51. Pogodak Omića, izgubljena lopta za FMP, Davidovac fauliran u kontri, 68:51.

24' - Radanov pravi faul, Nenadić baca kratak flouter, ali Davidovac baca "loptu u bunar" Omiću i gubi loptu. U narednom napadu se iskupio trojkom za 64:49.

23' - Davidovac se zakuvao u Odža, FMP na isteku drugog minuta već izlazi iz bonusa, a Davidovac polovičan sa linije bacanja, 61:47. Prva rezonska akcija FMP koju pogotkom od table završava Radovan Đoković, 61:49.

22' - Dve greške Majkla Odža, promašaj Nenadića spolja, "Panterima" u ovim trenucima ništa ne polazi za rukom. Omić na drugoj strani loš s penala 0/2.

21' - Ročesti pogađa trojku na isteku prvog minuta nastavka, Zvezda ima 13 poena prednosti, 60:47.

II četvrtina

20' - Loše preuzimanje na Davidovcu, ovaj to kažnjava trojkom za prvo vođstvo Zvezde. Feldin u narednom napadu Zvezde, posle rampe Davidovca, promašuje polaganje, ali do lopte dolazi Čović koji asistira Omiću i Zvezda je sve brzo preokrenula, 51:47 za crveno-bele. Nesportska lična greška i laki poeni za Dobrića sa linije, Feldin cepa mrežicu trojkom sa zvukom sirene i Crvena zvezda vodi 56:47.

19' - Đoković precizan u tranziciji, Omić ispravlja Čovića na obruču, 46:43. Lazić pogađa iz prodora uz faul, 47:46 za FMP.

18' -
Lep okret i poeni Hamfriza.

17' -
Hamfriz pravi faul na Čoviću, a ovaj pogađa sa linije bacanja, 42:38 vode gosti. Promašaji centara na obe strane, pre nego što je Čović pogodio trojku i ubacio svoj 13. poen za 42:41.

16' - Lazić propušta šansu da trojkom iz kornera donese prvu prednost Zvezdu, a to kažnjava Simanić trojkom. Lopta u narednom napadu izlazi iz koša Nenadiću, ali se pod obručem Zvezde našao Hamfriz koji je vratio u koš i gosti prave brzih 5:0 za 42:36.

15' -
Nesportska Šešlije, Omić pogađa jedan od dva penala, ali Feldin ne promašuje sa pet metara, 37:36 za FMP.

14' - Kakva trojka Jeremića preko ruke Stefana Jankovića uz faul Zvezdinog krilnog igrača! Davidovac je u narednom napadu zaboravljen pod košem, ali Simanić i Antić ubacuju trojke, 37:33 za FMP.

13' -
Radovan Đoković pogađa poludistancu, Antić na drugoj strani dobro zatvoren na šutu sa poludistance, ali Džejms Feldin ubacuje trojku i opet pravi probleme ekipi iz Železnika, 30:28 za FMP.

12' - Novi prodor Feldina, ovog puta po levom boku, FMP nema stranu pomoći i to je kažnjeno lakim poenima kojim se Zvezda približava na -3. 28:25.

11' - Uključio se i "faktor Feldin" za Zvezdu, ukradena lopta i laka kontra za 26:23 za FMP. Apić siguran za 28:23.

I četvrtina

10' - Čović pogađa drugu trojku i osmim poenom održava Zvezdu u igri u finišu prve četvrtine. Odličnim prodorom Janković uspeva da začas prepolovi prednost "Pantera" i postavi konačan rezultat prve deonice 26:21 za FMP.

9' - Koraci Pere Antića, pa onda faul u napadu Marka Jeremića pokazuju brzopletost u ovim trenucima. Dobrić zakucava pošto mu lopta dolazi do ruku uz malo sreće. Sa poludistance Dragan Apić solidan, 26:16 za FMP.

8' - Faul na Čoviću, plej Zvezde precizan oba puta a crveno-beli smanjuju razliku na 18:11. Po jedna trojka Simanića i Čovića i Zvezda opet na -7, 21:14. Đoković precizan posle faula, 23:14.

7' - Probao je trojku da vrati Antić, usledile su još dva šuta za tri, po jedan na svakoj od strana i ritam menja Omić pogotkom pod košem uz faul za 16:9.

6' - Nenadić dobro pronalazi prostor unutar linije trojke i pogađa za dva, a FMP vodi 13:6. Antić "zaključan" u uglu terena, baca loptu samo do Đokovića, a Filip Čović primoran da pravi faul. Simanić na isteku šestog minuta pogađa trojku za +10 u korist FMP, 16:6.

5' - Konačno pogoci sa slobodnih bacanja za goste, Dobrić seriju prekida sa poludistance za 11:6 u korist FMP.

4' -
Bursać promašuje dva slobodna bacanja i FMP uprkos problemu s penalima dobrom odbranom uspeva da nadomesti loše procente s linije penala. Bursać pogađa za dva i povećava na 9:4.

3' - Omić uspeva da pogodi uz faul, ali promašuje dodatno slobodno bacanje. Na drugoj strani Odžo pogađa horog pod košem i FMP ima prednost 7:4.

2' - Davidovac u neugodnoj situaciji pod košem FMP koji vodi 2:0 posle prvog minuta. Odžo je promašio oba penala, Ročesti je bio precizan sa poludistance, ali je i Đoković sa trojke, 5:2 za FMP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve