Nova vest
Košarka

Subota, 19.05.2018.

11:20

Dino Radončić: Luka je rođen za ovo, Ljulj je radio kao ludak

Luka Dončić nije jedini talentovani košarkaš sa naših prostora u redovima Real Madrida, u "Kraljevskom" klubu se u budućnosti dosta očekuje i od Dina Radončića.

Izvor: AK

Autor: AK

Dino Radončić: Luka je rođen za ovo, Ljulj je radio kao ludak
Foto: StarSport

Momak koji je imao zanimljiv životni put, od nornog Gizena u nemačkoj, preko Zrenjanina u kojem je napravio prve košarkaške korake, kroz Barselonu do redova najvećeg rivala i dresa Crne Gore.

"Prva sezona mi je bila mnogo teška jer sam nov u ekipi, a imam tek 19 godina. Real je F4 ekipa, dobijao sam šansi u Endesa ligi, igrao sam tri puta u Evroligi što je za mene dosta. Od sledeće sezone očekujem mnogo bolje. Imam ugovor na još dve sezone, nadam se da ću ostati i pomoći ekipi sledeće sezone", rekao je Radončić.

Real je u petak pobedio CSKA posle preokreta i plasirao se u finale Fajnal-fora Evrolige u Beogradu.

"Bila je ozbiljna utakmica, CSKA je počeo vrlo snažno, Higins je postigao deset poena u prvoj četvrtini za 3-4 minuta, to je bilo stvarno strašno. Ali, bili smo mirni i koncentrisani tokom cele utakmice, ekipa je odigrala kako treba", kaže crnogorski košarkaš.

Madriđani će u finalu igrati protiv branioca titule Fenerbahčea (nedelja, 20:30h).

"Težak Fenerbahče, težak Obradović, imaju mnogo iskustva. Znamo da će biti mnogo teško. Ali imamo i mi igrača koji znaju kako se to osvaja", kaže Radončić.

Prva zvezda turnira u Beogradu je svakako Dinov najbolji drug iz Reala Luka Dončić.

"Luka je jedan od naših najboljih igrača. Naravno da očekujemo da povede i bude lider kao što je bio cele sezone. Veliki je pritisak na njemu, zna ga ceo svet, svi gledaju šta radi. On to podnosi sjajno, igra kako treba, rođen je za to", ističe mladi košarkaš.

Real je uoči F4 dobio ogromno pojačanje povratkom na teren Serhija Ljulja.

"Ljulj je bio MVP, a igrač takvog kalibra donosi mnogo. Radio je devet meseci kao ludak, ja to nikad nisam video. Spreman je da nam donese titulu", zaključio je Radončić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve