Bertomeu za B92: Zvezda u EL? Teško, Budućnost je šampion ABA

Đordi Bertomeu skoro je pa uveren da će podgorička Budućnost ispuniti sve uslove za nastup u Evroligi tako da će Srbija izvesno ostati bez predstavnika.

AK, MLJIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Bertomeu je u razgovoru sa novinarom B92 uoči Fajnal-fora El u Beogradu istakao da Podgoričani rade na ispunjavaju svih normi koje takmičenje zahteva.

"Zvezda u Evroligi? Mislim da nema ništa od toga. Imamo Budućnost kao šampiona ABA lige. Oni pokušavaju da srede stvari koje su potreb de da ispune uslove za učešće. Na kraju dana, nadamo se da će rešiti sve to i da će igrati. To je sve", rekao je Bertomeu za B92.

* F4 treneri se već "zarakijali" u Bg, Željko teško pratio rivale

* Savanović za B92: Napred Žalgiris! Fener je dosadan

* Dončić traži podršku navijača: Ja sam zvezdaš, volim Beograd

Druga opcija za beogradske crveno-bele je eventualno odustajanje nekog od drugih učesnika, "adut" im je bio grčki Panatinaikos koji je pretio istupanjem zbog sukoba svog predsednika Dimitrisa Janakopulosa upravo sa Bertomeuom, ali je i to na dugom štapu.

"Nemamo problem sa Panatinaikosom, oni su evroligaš. Mislimo da će ostati u takmičenju. Nisu uradili ništa pogrešno da bi otišli", istakao je prvi čovek Evrolige.

Tokom cele sezone u centru pažnje je i sukob Evrolige i FIBA, odnosno problem sa kalendarom zbog kog igrači iz evroligaških klubova ne mogu da nastupaju za svoje reprezentacije u kvalifikacijama za Mundobasket 2019.

"Nemamo mi nikakav problem sa FIBA. Pokušavamo da nađemo kompromis u vezi sa kalendarom, ali oni nisu zainteresovani. Mi smo im predložili pet različitih alternativa, ali njima nijedna ne odgovara. Pokušali smo i to je kraj priče. Mi bismo voleli da im pomognemo koliko god možemo, ali nažalost, imamo sukob kalendara i u istoj smo poziciji kao i cele ove sezone. Ne očekujem nikakve promene u narednih nekoliko meseci, nadam se da će ih biti. Naša glavna briga je da imamo sve igrače dostupne svojim reprezentacijama, naši predlozi su omogućavali to, ali FIBA izgleda nije zainteresovana za to. Oni su ti koji moraju da naprave korak, mi smo uvek dostupni za razgovor, diskusiju, ali oni su posle svakog od pet predloga rekli – Ne. Ne znamo kako više da radimo s njima, pa smo završili za sad i koncentrisali se na naše takmičenje", rekao je Bertomeu.

strana 1 od 2 idi na stranu