Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.04.2018.

15:50

"Navijači bitan faktor, znamo koliko su "vrući" Pionir i Morača

Košarkaši Budućnosti imaju priliku da prvi put u istoriji osvoje ABA ligu, a prepreka na tom putu biće im aktuelni šampion Crvena zvezda.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Suad Sehovic (Photo: Buducnost VOLI)

Crnogorski tim je posle velike pobede nad Cedevitom obezbedio finale regionalnog takmičenja, a prva utakmica je u ponedeljak.

Kapiten Budućnosti Suad Šehović nije krio zadovoljstvo zbog prolaska u finale.

"Osećaj je fenomenalan. Konačno smo uspeli da napravimo korak dalje, zasluženo stigli do finala ABA lige iako je polufinalna serija bila izjednačena. Čestitke Cedeviti na dobroj seriji i pravom polufinalnom spektaklu. Sada osećamo olakšanje i zadovoljstvo zbog istorijskog prolaska u finale", izjavio je kapiten Budućnosti Suad Šehović.

Podgoričani su tokom ove sezone u Beogradu savladali crveno-bele, a Šehović veruje da će sada biti sasvim drugačija utakmica.

"Dve pobede protiv Zvezde nam daju mnogo samopouzdanja, ali sigurno će utakmice finalne serije biti drugačije jer se igraju dan za danom. Mislim da ćemo i mi i oni dočekati seriju spremno i da će odlučivati detalji", poručio je Šehović.

Kapiten Budućnosti smatra da je domaći teren velika prednost i da su navijači presudan faktor.

„Mislim da domaći teren jeste od velikog značaja. Svi znamo koliko su "vrući" Pionir i Morača. I nas i Zvezdu su navijači vodili do finala i bili presudan faktor.“

Finalna serija počinje u ponedeljak, a i igra se na tri pobede. Šehović nije želeo da komentariše ishod finala.

"Teško je sad bilo šta prognozirati. Idemo utakmicu po utakmicu, mislim da ce biti duga serija.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve