Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 02.04.2018.

17:51

Rađa: Kukoč pripada "Kući slavnih", utakmica sa "Drim timom"...

Dino Rađa, legendarni hrvatski košarkaš, biće primljen u "Kuću slavnih" početkom septembra ova godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Rađa: Kukoč pripada
Starsportphoto

Pored njega u "klasi 2018" izabrani su: Rej Alen, Moris Čiks, Lefti Drizel, Grent Hil, Džejson Kid, Stiv Neš, Čarli Skot, Kejti Smit, Tina Tompson, Rod Torn, Ora Mae Vašington i Rik Velts.

Rađa je za spacijalizovani košarkaši sajt "Eurohoops" pričao o ovom dostignuću.

"Nema reči koje bi mogle ovo da opišu. Osećaj je neverovatan. Ovo je nagrada za sav uložen mukotrpan rad. Za svako rano buđenje, ma za sve kroz šta sam prošao", rekao je Rađa.

Legendarni košarkaš istakao je da je ova nagrada pripada i njegovim saigračima i trenerima.

"Moja prva evropska titula sa Jugoplastikom (1989) je možda i najvažnija. I naravno finale Olimpijskih igara protiv 'Drim tima' 1992. godine. Ta dva događaja su iznad svega", kazao je on.

Rađa je treći hrvatski košarkaš koji će biti primljen u 'Kući slavnih', pošto su to pre njega bili Krešimir Ćosić i Dražen Petrović. Takođe, Rađa smatra da je i Kukoču mesto među najboljima.

"On pripada tu (Kući slavnih). Znam da će biti srećan zbog mene, prijatelji smo i poštujemo se međusobno", rekao je Dino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu