Nova vest
Košarka

Utorak, 20.03.2018.

15:47

Gazda PAO "udario" na sudiju iz ABA lige, Željkov Fener i Oly

Vlasnik PAO Dimitris Janakopulos uputio je pismo u kom se žali na sudiju iz ABA lige Sašu Pukla, a govorio je o povlašćenom tretmanu Fenerbahčea i Olimpijakosa.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Gazda PAO
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Janakopulos je priložio i DVD disk sa situacijama koje vidi kao sporne i na štetu "zelenih" iz Atine.

"Poslednjih meseci smo primetili obrazac događaja koji ugrožavaju vrednosti i atraktivnost Evrolige, kao i našu investiciju, u smislu novca i vremena. Na DVD disku možete videti činjenice koje podupiru tvrdnju da neki timovi kao što su Fenerbahče i Olimpijakos imaju privilegovan tretman kod sudija što rezultira nepravednim tretmanom klubova koji igraju protiv njih", napisao je Janakopulos.

On je ukazao na to je da veliki rival Panatinaikosa u Grčkoj tek 16. u ofanzivnom rejtingu lige, a drugi je na tabeli zbog velikog broja slobodnih bacanja koja mu se sude.

Fenerbahče Željka Obradovića i Olimpijakos Janisa Sferopulosa igraju na granici faula koji se protiv njih uglavnom ne sviraju, smatra Janakopulos.

On je istakao i da je njegov tim od 16 utakmica izgubio čak 13 kada mu je sudio slovenački sudija iz ABA lige Saša Pukl, dok je Olimpijakos pobedio 13, a izgubio četiri puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu