Nova vest
Košarka

Subota, 10.02.2018.

18:49

Cedevita dala nadu i motiv Partizanu

Košarkaši Cedevite savladali su Mornar 94:89 u Baru u 20. kolu ABA lige i sprečili domaćina da "overi" plasman u plej-of.

Izvor: AK

Autor: AK

Cedevita dala nadu i motiv Partizanu
Foto: ABA/Mornar/Media Pro

Zagrepčani su u prvom periodu stekli dvocifrenu prednost (25:15) koju su održavali do same završnice i rutinski priveli meč kraju.

Mornar je tako ostao na 12 pobeda na četvrtom mestu, ima dve više od Partizana koji od 21h gostuje Olimpiji, a mora da pobedi u Ljubljani ako želi u poslednja dva kola da nastavi borbu za plej-of.

S druge strane, Cedevita nastavlja borbu sa Crvenom zvezdom i Budućnošću za prvo mesto i prednost domaćeg terena, izjednačila se sa Podgoričanima sa po 15 pobeda, jednom manje od crveno-belih, ali rivali imaju po meč manje.

Cedevita je imala šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, najefikasniji su bili Šeri i Džonson sa po 16 poena, 14 je dodao Ukić uz pet asistencija, po 12 Krušlin i Stipanović koji je imao i devet skokova, dok je 11 dao Musa.

Najefikasniji u timu Mornara bio je Uroš Luković sa dabl-dablom od 22 poena i 13 skokova, a pratili su ga Rejli-Ros sa 16 poena, Nidam sa 14 uz šest asistencija, te Vranješ sa 12 poena.

U sledećem kolu Cedevita gostuje u Skoplju kod davljenika MZT, dok Mornar igra protiv drugog zagrebačkog tima, gostuje Ciboni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve