Nova vest
Košarka

Sreda, 07.02.2018.

20:00

Koš za Lukin prvi samostalni korak

Luka Matović je devetogodišnji dečak za za čije lečenje se sredstva prikupljaju kroz košarkaške mečeve u Biznis ligi Beograda.

Izvor: B92, O2

Autor:B92, O2

Koš za Lukin prvi samostalni korak
Foto/YSS

Luka je veseo dečak i veliki borac, kome je san da stane na noge i da postigne svoj prvi koš.

A od prvog koša Luku deli još jedna, šesta operacija. Posle dva u Srbiji i tri u Rusiji, sada ga očekuje i hirurški zahvat u Americi koji bi trebalo da mu obezbedi normalan život.

Da bi do operacije došlo potrebno je da se do marta uplati 120.000 evra. Jedan od načina na koji se prikupljaju sredstva jesu i humanitarni košarkaški vikendi u organizaciji Biznis lige Beograda.

Luka Matović je rođen 01.11.2018 godine, posle dva i po meseca provedena u inkubatoru dijagnostikovano mu je da boluje od cerebralne paralize. Za devet godina imao je pet operacija od kojih su ga tri puta Rusi operisali. Svakodnevno ide na vezbe i terapije koje mu mnogo pomazu i bez kojih bi tesko funkcionisao. Luka je treći razred OS Gavrilo Princip koju redovno pohađa uz asistenta i sve predmete uspesno savladava.

Deca ga pre godinu dana posle višemesečnog ispitivanja Luki je odobrena SDR operacija koja će mu pomoći da da stane na svoje noge. Zbog sve učestalijih gušenja i bolova u grudima opracija je neophodna.

Operacija je zakazana u junu mesecu u St.Lousu u Americi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu