Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.12.2017.

11:04

Krvari za Partizan – Veličković opet ušivao glavu

Pre nekoliko nedelja u analizi situacije u KK Partizan istakli smo Novicu Veličkovića kao najsvetliju tačku, a on je to opet potvrdio u sredu uveče.

Izvor: B92, Mondo

Autor:B92, Mondo

Krvari za Partizan – Veličković opet ušivao glavu
Foto: StarSport

Kapiten crno-belih je po ko zna koji put "ginuo" na parketu za svoj tim i po ko zna koji put krvario za klub – bukvalno.

Veličković je tokom meča sa španskim Bilbaom (83:67) dobio jak udarac u glavu zbog čega je morao da ide na ušivanje.

"Usna, glava... neverovatno da je ovo drugi put da ušivam glavu. Ali, dobro. Najviše me iznerviralo što je sudija) stajao pored mene. Ali, bilo je korektno suđenje, svojim greškama smo ispustili utakmicu", rekao je Veličković posle utakmice.

Partizan je nastavio sa lošim rezultatima, poraz od Bilbaa je šesti uzastopni, a deveti u poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima. Dan posle smene trenera Miroslava Nikolića.

"Hteli smo da imamo reakciju, u četvrtak ćemo da odradimo prvi trening sa novim trenerom Nenadom Čankom i u sredu smo stvarno hteli da "zagrizemo", ali smo brzo pali, što mene najviše nervira. Moramo kroz pobede da vraćamo samopouzdanje, veru i da nađemo model igranja, jer to trenutno nemamo. Zaređali smo mnogo poraza, ali kažem da bi trebalo da se stavi crta na sve ovo i da okrenemo novi krug, da dajemo maksimum i da vratimo ljude u halu, da nam veruju", dodao je kapiten Partizana.

Crno-beli u narednih desetak dana igraju još tri meča u "Pioniru" MZT (ABA, 16. 12), Limož (Evrokup, 19. 12), Mornar (ABA 23. 12), a godinu završavaju u Krasnodaru (Lokomotiva Kubanj, 27. 12, Evrokup).

"Stvarno nam je potrebna pomoć, da se oseti i naša i njihova energija. Voleo bih da publika prepozna ovaj momenat. Mislim da ovaj tim stvarno može, a da bi samo trebalo da nađe način. Voleo bih da nas publika pogura protiv MZT da ostvarimo pobedu koja će nam stvarno mnogo značiti", zaključio je Veličković.

Kapiten Partizana je na četiri utakmice u EK prosečno beležio 5,3 poena uz 3,3 skokova i 1,5 asistencija, dok u ABA ima prosek od 8,2 poena, 4,8 skokova i 1,6 proigravanja.

Partizan je porazom od Bilbaa završio učešće u Evrokupu, ima sedam poraza u osam utakmica, pa će preostale dve biti revijalnog karaktera. S druge strane, crno-beli su u regionalnoj ABA ligi na deobi 4-8. pozicije sa FMP, Zadrom, Olimpijom i Mornarom sa skorom 5-6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu