Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.11.2017.

11:52

Pakao Arene za Bamberg, Luka se vraća kući

Košarkaši Crvene zvezde i Bamberga igraju u petom kolu Evrolige u Areni. Zvezda je na domaćem terenu tvrd orah koji nisu uspeli da slome Barselona i Makabi.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Pakao Arene za Bamberg, Luka se vraća kući
StarSport

Brose Bamberg se nada da će biti prvi tim koji je Beograđane savladao u srpskoj prestonici.

Po jedna pobeda u "Pioniru" i Areni i odlična atmosfera na oba meča donele su Zvezdi 87:84 protiv Makabija i 90:82 protiv katalonske ekipe.

Trenera Bamberga Andreu Trinkijerija mnogi navijači Zvezde pamte od pre tri godine kada je kao trener Uniksa izbacio Zvezdu u polufinalu Evrokupa, a jedan od igrača Zvezde je te 2014. bio i kapiten Luka Mitrović.

Mitrović se sada vraća u Arenu, ali kao igrač Bamberga.

Zvezda se uzda u napad i individualne kvalitete najboljih igrača, ali i promenljive igre Bamberga u domaćoj ligi.

Nemci su do sada izgubili pet od deset mečeva u sezoni, što se može pripisati odlascima (Kozer, Meli, Strelnijeks...) ali i komponovanju ekipe i dolascima novih igrača.

Uz Mitrovića se u Beograd vraća još jedan momak koji je igrao u crveno-belom dresu. Kvinsi Miler je u dresu Zvezde "žario i palio" a kod Trinkijerija nema lidersku uogu kakvu je imao ranije.

Umesto toga, pažnju treba obratiti na Rikija Hikmena koji lako može da veže seriju šuteva spolja i očas posla napravi razliku. Iako veteran, može da zada velike probleme odbrani Zvezde i iz solo akcija, ali i iz "spot ap" situacija.

Na drugoj strani imamo Tejlora Ročestija koji ove sezone igra fantastično i ubojit je i sa distance i unutar linije 6.75. Kvota da će Ročesti večeras postići više od 15.5 poena je 1.85. Pogledajte i ostale kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Bamberg.

Veliki deo obaveza u napadu će izvesno imati i Milko Bjelica tim pre što zbog povrede odsustvuje Pero Antić.

Zvezda povremeno ima problema u komunikaciji igrača na defanzivnim zadacima, što se timu Dušana Alimpijevića može obiti o glavu ako Bamberg krene da pogađa trojke.

Nemačka ekipa je u prvenstvu Nemačke lošija od Bajerna koji vodi srpski selektor Saša Đorđević pa svoju formu može tražiti baš protiv beogradskih crveno-belih. I jedni i drugi su promenili dosta toga u sastavima i utisak je da se do sada Zvezda bolje snalazi sa novajlijama.

Šampion Srbije je favorit večeras i kvota na njegovu pobedu sa više od 5.5 poena razlike je 1.85.

Jedino što se nije promenilo je atmosfera. Ako donji prsten Arene od 18 časova bude ispunjen kao što je bio protiv Makabija i bučan kao što je bio protiv Barselone u "Pioniru", čeka nas spektakl u kome Zvezda može da se nada pobedi, a Bamberg čeka vruća dobrodošlica u prestonicu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu