Nova vest
Košarka

Subota, 05.08.2017.

13:00

Čović: Budžet je pet miliona, a Fajnal-for zabluda

Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, odgovarao je na pitanja čitalaca Žurnala otvoreno govoreći o planovima, pojačanjima, budžetu, Partizanu, licenci...

Izvor:

Autor:

Čović: Budžet je pet miliona, a Fajnal-for zabluda
StarSport

Navijače srpskog i regionalnog šampiona najviše su zanimala imena potencijalnih novajlija, s čijim imenima se nekoliko nedelja unazad spekuliše, ali je bilo i onih koji su pitali zašto je rasporedat ceo tim, kao i onih koja su se ticala

"Ne radi se o bilo kakvoj rasprodaji. Već, u velikoj meri, planiranim transferima. Neplanski je, praktično, otišao samo Kuzmić kome nismo hteli da stojimo na putu potpisivanja velikog ugovora. Želim mu da bude uspešan u Realu, ali da igra loše protiv Crvene zvezde, dok smo kod Gudurića planski zaradili dobre pare. A on je otišao kod najboljeg trenera Evrope, što je u interesu srpske košarke. Sve igrače koji su bili u klubu volim i poštujem. Zajedno smo napravili najveći uspeh u istoriji kluba", rekao je Čović.

Zvezda je ostala i bez trenera Dejana Radonjića, pored gotovo cele prve petorke i još nekoliko važnih pojedinaca, ali je posle promocije Dušana Alimpijevića polako počela da sklapa tim.

Najpre je stigao povratnik Marko Kešelj, potom i dvojac iz NCAA lige Stefan Janković-Nikola Jovanović, kao i dugogodišnji plej Sevilje Nikola Radičević, koji je lepo proveo nastupajući za Denver Nagetse u Letnoj NBA ligi.

Kao za sada najveće pojačanje, stigao je iskusni Amerikanac iz Panatinaikosa, za sada jedini stranac na Malom Kalemegdanu. Predsednik crveno-belih kaže da će ih biti najviše četvorica, ali istovremeno ističući Tejlor Ročesti i Džejkom Pulen ne dolaze, dok klub nije ni bio zainteresovan za bivšeg igrača Partizana Đorđa Gagića.

"Ročesti ne dolazi, za druge se ne zna. Gagić nije u našim planovima. Plan je da dovedemo još dvojicu ili trojicu košarkaša. Kod Feldina smo. Procenili da će se dobro uklopiti i da će doprineti dobrim rezultatima", naglasio je Čović i potom se osvrnuo na ambicije kluba.

"Što se tiče ambicija, Crvena zvezda mora da bude realna. Kad to kažem, mislim da mora da se ponaša u skladu sa mogućnostima grada i zemlje iz koje dolazi i koje predstavlja. Nažalost, mi ne možemo da se utrkujemo sa klubovima koji imaju budžete preko 20 i 30 miliona evra, što ne znači da se nećemo truditi da ih pobeđujemo.

Navijače je zatim zanimalo koliko košta jedan kvalitetan igrač za Crvenu zvezdu.

"Od 350 do 400.000 dolara. Ali ono što očekujem od naših navijača, koji su nam uvek bili šesti i sedmi igrač, jeste da imaju strpljenja. Doveli smo kvalitetna pojačanja. Biće potrebno vreme da se uigraju. Crvena zvezda nema mogućnost da uđe u prevelike ugovore. Budžet će bitioko pet miliona evra. A za igrače i prvi tim oko 2,5 i 2,7 miliona. Još uvek nismo zatvorili ekipu i ne mogu da kažem preciznije cifre. Ali, kretaće se u okvirima u kojima sam rekao“.

Potom je usledilo pitanje da li se klub izborio sa finansijskim komplikacijama, odnosno koliko će iznositi budžet za nerednu sezonu, sezonu u kojoj se završni turnir elitnog takmičenja igra upravo u Beogradu.

"Nemojte da živimo u zabludi da napadamo Fajnal-for u Beogradu. Probaćemo da napravimo što bolji rezultat u Evroligi, ali da budemo realni. S druge strane, ambicije su jasne – prvo mesto u ABA i domaćoj ligi, kao i osvajanje Kupa Radivoja Koraća. A, u Evroligi da budemo što bolji. Bez obzira na to što je ovo nov tim, sa mladim stručnim i kompetentnim trenerom. Ono što nam je potrebno je poverenje i strpljenje. Stvari na kojima sam insistirao i kada je u klub došao Dejan Radonjić. Tako treba da bude i sada. Biće tu pobeda i poraza, ali do cilja moramo da dođemo. Sigurno je jedino da nećemo biti 'topovska hrana'", pojasnio je prvi čovek kluba.

Crveno-beli su u međuvremenu objavili da su potpisali ugovor sa američkim gigantom, kompanijom 'Nike', dok je ekipa započela pripreme za novu sezonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

199 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu