Rokada na klupi Mornara:Pavićević menja Pavićevića

Crnogorski košarkaški klub Mornar saopštio je da će umesto Đorđija Pavićevića novi trener tog kluba biti njegov stariji brat Mihailo.

SMIzvor: B92, Beta, zvanični sajt
Podeli
Foto/fkmornar
Foto/fkmornar

Kako se navodi, Đorđije Pavićević se seli na klupi i pomagaće svom bratu savetima, kao što je brat njemu u protekloj sezoni.

Novi šef stručnog štaba Mornara rekao je da su njegove ambicije uvek najveće.

"To što ćemo već za nekoliko dana imati kompletiran sastav ekipe dovoljno govori da se u klubu ozbiljno radi. Moj cilj jeste da Mornar bude medju četiri najbolje ekipe u ABA ligi. Ništa manje ambiciozno krenućemo i u kvalifikacije za Ligu šampiona. Respektujemo sve klubove u zemlji i regionu, ali nam je interes kluba isključivo na prvom mestu", rekao je Mihailo Pavićević.

Rokada na klupi nije bila jedina današnja novost u Mornaru - sa dosadašnjim prvotimcima Markom Ćalićem, Radojem Vujoševićem, Markom Mugošom, Vukotom Pavićem, Borisom Bakićem i Emirom Hadžibegovićem potpisani su novi ugovori, dok su u klub stigla tri pojačanja.

"Obavićemo razgovor i s kapitenom Markom Mijovićem čim se vrati sa reprezentacijom iz Kine. Nadam se da ćemo i s njim naći zajednički jezik i nastaviti saradnju. A novi igrači Mornara su Strahinja Mićović, koji je došao iz Igokee, Nemanja Vranješ, pristigao iz Budućnosti, i prvi od Amerikanaca je Brendis Ros, dosadašnji član Beroe, koja je osvojila Balkansku ligu i igrala u bugarskom finalu plej-ofa", rekao je Đorđije Pavićević.

"Sva trojica su profil igrača koji su nam nedostajali u prošloj sezoni. U toku su pregovori sa još tri-četiri ozbiljna košarkaša", dodao je on.

NBA

Riki Rubio u Juti

Košarkaš Minesota Timbervulvsa Riki Rubio posle šest sezona u NBA odlazi u Solt Lejk Siti u tim Juta Džeza, piše ESPN.

NBA subota 1.07. 08:13 Komentara: 46