Nova vest
Košarka

Petak, 03.03.2017.

11:03

Mitrović: Svaka pobeda je podvig

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović čestitao je saigračima na "velikom uspehu" i što su uspeli da nadoknade izostanak Jovića i Dangubića.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Mitrović: Svaka pobeda je podvig
Foto: StarSport

"Mi smo ekipa u kojoj se oseća nedostatak svakog igrača, a naročito iz prve petorke. Ostalih 12 mora izuzetno da se pomuči i da napravi korak napred kako bi se nadomestio njihov izostanak. Čestitam im na tome", rekao je Mitrović.

Zvezda je u četvrtak uveče savladala nemački Bamberg 74:60 u 24. kolu Evrolige i tako došla na korak od plasmana u Top 8.

"Savladati bilo koji evroligaški tim, mislim da je to podvig. Bamberg je iskusan i kvalitetan protivnik i to su pokazali više puta ove sezone. Ovo je veća pobeda nego što sada izgleda", dodao je kapiten crveno-belih.

Crveno-beli su šesti u Evroligi sa 14 pobeda i deset poraza.

"Evroliga je ove godine napravljena tako da nema izrazitih favorita osim možda CSKA i Real Madrida. Nema tu mnogo unapred upisanih pobeda. Sve mečeve odlučuju male sitnice i mogu da prevagnu na jednu ili drugu stranu. Mi smo svesni toga, svesni da se neće ni jedan meč dobiti sam od sebe, nego da mi treba da ga dobijemo. U svaki meč u koji smo ušli ove sezone bio je takav i to pokazuje da smo definitvno sazreli i 'skapirali' šta je bitno", istakao je Mitrović.

Fudbaleri Zvezde bili su na večerašnjoj utakmici u dvorani "Aleksandar Nikolić", a na pitanje da li će košarkaši uzvratiti posetu na predstojećem "večitom" derbiju, Mitrović je rekao da najverovatnije neće zbog termina treninga.

"Drago mi je što su bili i hvala im na podršci. Znam da je derbi u subotu, ali plašim se da će se termin treninga poklopiti s utakmicom. Ukoliko tako ne bude, vrlo rado ćemo uzvratiti podršku", zaključio je Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve