Nova vest
Košarka

Utorak, 14.06.2016.

08:27

Otvoreni novi košarkaški tereni na Srebrnom jezeru

Četiri savremena košarkaška terena, od čega jedan profesionalni, svečano su otvoreni na Srebrnom jezeru.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Otvoreni novi košarkaški tereni na Srebrnom jezeru
Foto: Getty Images

Tereni su izgrađeni zahvaljujući Milošu Teodosiću, Vladi Srbije i lokalnoj samoupravi.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije inicirao je ideju o formiranju košarkaškog kampa na Srebrnom jezeru, a podršku za realizaciju cilja imao je u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, nemačkoj organizaciji GIZ i opštini Veliko gradište.

Ceo projekat vredan je 200.000 evra, od čega je Ministarstvo izdvojilo polovinu sredstava.

"Ovaj projekat najbolji je primer uspešne saradnje lokalne samouprave, Vlade Srbije i međunarodnih organizacija. I što je još važnije ovo je primer saradnje javnog i privatnog sektora i da nije bilo Miloša sigurno ne bi bilo ni ovih terena. Njegova ideja inicirala je i nas iz Vlade da uložimo u izgradnju ovih terena", izjavio je ministar Rasim Ljajić.

On je dodao da sport i turizam imaji istu misiju, da povezuju ljude i narode.

"Ovde ćemo uskoro imati 500 mališana iz više od 20 zemalja. I tu nećemo stati, uskoro ćemo obezbediti sredstva za još dva terena, a sledeće godine svih šest biće pokriveni tartanom".

Najbolji srpski košarkaš Teodosić je rekao da je na ideju o kampu došao zajedno sa bratom.

"Košarka mi je mnogo dala, a ovo je mali deo kako mogu da joj se odužim. Nećemo na ovom stati jer imamo velike planove", izjavio je Teodosić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da je bolja infrastruktura neophodna za jačanje zdravlja nacije.

"Turizam ne može da preovlada bez sportske infrastrukture i drago mi je što je Srebrno jezero dobilo ovakve terene i što će neki novi mališani krenuti Miloševim stopama. Nadam se da će naši košarkaši izboriti plasman u Rio na turniru u Beogradu, a potom i osvojiti medalju".

Predsednik opštine Veliko gradište Dragan Milić istakao je zadovoljstvo novim terenima i dodao da grad ima ambiciju da bude glavni turistički centar u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve