Peković: Ne zna se još ništa

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Nikola Peković rekao je da se još ne zna u kom takmičenju će nastupati ‘crno-beli’ naredne sezone.

JTIzvor: B92, Beta
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

Peković je, takođe, dodao da će javnost o tome biti obaveštena u narednim danima.

“Partizan ima neke svoje stavove kojih će se pridržavati. O svemu dalje košarkaška javnost biće obaveštena blagovremeno u narednim danima”, rekao je Peković novinarima u Beogradu.

Odluka još nije doneta. Teško možemo da pričamo, šta će i kako biti. Ako dođe do toga, mi ćemo se oglasiti. Još se ništa ne zna”, rekao je Peković.

KSS je, takođe, odlučio da povuče podršku ABA ligi u slučaju da regionalno takmičenje prihvati uslove Evrolige, koji su u suprotnosti sa stavovima FIBA.

Ako, ako, to je sve ako... Za sada još nijedna odluka nije doneta. Oni su rekli da će suspendovati, a nije rekao: ‘Vi, vi i vi ćete biti suspendovani’. Za sada je sve ako...”, dodao je Peković.

Početkom marta na potpredsedničku funkciju Košarkaškog kluba Partizan ostavku je podneo Miroslav Berić. On je do dolaska Pekovića iz SAD obavljao sve poslove u Partizanu, a kao njegov naslednik na tom mestu spominje se Miloš Vujanić.

Sada sam ja tu kao predsednik. Za sada ta funkcija nije goruće pitanje. Pričao sam sa Milošem, obavili smo neke razgovore, normalno smo pričali... Nema potrebe za tim za sada. Tu sam 24 sata raspoložen da završavamo sve poslove što imamo”, naglasio je Peković.

Na pitanje da prokomentariše sezonu ‘crno-belih’, Peković je rekao da je “sve kako treba”.

Bila je teška sezona... Igrali smo finale Kupa, završili smo peti u Jadranskoj ligi i što se mene tiče imali smo odličnu sezonu, pogotovo ako uzmemo u obzir kako smo počeli i kakvo smo stanje zatekli u klubu”, rekao je Peković.