Nova vest
Košarka

Nedelja, 03.01.2016.

14:27

Radonjić: Kinzi spreman i motivisan

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić želi poedu nad Cedevitom kako bi obezbedili što bolji plasman uoči plej-ofa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Cedevita je druga u ABA ligi sa 14-3, dok Zvezda ima pobedu manje uoči duela u Pioniru u ponedeljak od 18 časova.

"Ovo je evroligaški duel, Cedevita igra dobro na dva fronta, napravila je veliki uspeh plasmanom u Top 16 Evrolige. Želimo dobro da odigramo kako bismo lakše došli do drugog mesta pred plej-of", rekao je Radonjić

Cedevita je u prvom delu takmičenja pobedila Zvezdu, a Radonjić je rekao da ta utakmica ne može da se poredi sa narednom, pre svega zbog promena u njegovoj ekipi i dolazaka novih igrača.

"Neće biti lako, svesni smo teškog zadatka. Cedevita je pokazala kvalitet i iskustvo i diže se kroz takmičenje u Evroligi. Želimo pred našim navijačima da dobro započnemo novu godinu", rekao je trener crveno-belih.

On je dodao da je Cedevita pobedama u Evroligi nad Makabijem i Milanom pokazala da može dobro da igra na gostujućem terenu, ali da njegova ekipa zna šta je čeka.

"Ali i oni treba da znaju šta ih čeka kod nas. Oni su u krugu ekipa koje će se boriti za prvo mesto. Još ne znamo šta nam to prvo mesto donosi, ali svi želimo da budemo prvi", rekao je Radonjić.

Radonjić je naveo da je novi košarkaš Zvezde Terens Kinzi motivisan, da je obavio jedan trening i da je u dobrom stanju, ali da je potrebno malo vremena da se adaptira, kao i u slučaju plejmejkera Vasilija Micića.

"Kinzi je došao iz takmičarskog ritma, nema nikakvog razmišljanja i opterećenja da bi se trebalo raditi nešto drugo u vezi s njim. Imao je jedan trening i veoma je motivisan. Nije mala stvar, imamo dva nova igrača. Micić je obavio nekoliko treninga i potrebno je vremena da se ekipa uigra. Pred nama su jaki protivnici, ali on je došao spreman", rekao je Radonjić.

Radonjić je naveo da su svi igrači, osim ranije povređenog Luke Mitrovića spremni za utakmicu sa Cedevitom, uključujući i Stefana Jovića, koji je dobio udarac tokom duela sa Efesom u Istanbulu.

"Postojala je bojazan da je nešto ozbiljnije, ali ne radi se o povredi, samo je dobio udarac i nije mogao da nam pomogne oko odluke oko poslednjeg napada u Istanbulu", rekao je Radonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu