Nova vest
Košarka

Utorak, 10.11.2015.

22:38

Samardžiski u Turskoj: Hvala Megi na svemu

Predrag Samardžiski napustio je Mega Leks i postao novi član turskog prvoligaša Bujukčekmeče.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Foto: Mega Leks

Iskusni centar imao je otvoreni ugovor sa Mega Leksom gde je došao da pomogne posle povrede Alfe Kabe na početku sezone, i posle unosne ponude ekipe iz Istranbula seli se u Tursku.

"Vreme koje sam proveo u Megi je jedan od najlepših perioda u mojoj karijeri. Atmosfera je bila fantastična, imao sam sjajan odnos sa trenerom i saigračima i moram da istaknem da u Megi vladaju izuzetno zdravi odnosi. Zato moram da kažem da sam u isto vreme srećan, ali i pomalo tužan što odlazim. Srećan, jer sam našao dobar inostrani angažman, a tužan jer napuštam sjajan tim kakav je Mega Leks", rekao je nakon poslednjeg treninga sa ekipom Samardžiski i dodao:

"To što sam imao otvoren ugovor ni na koji način nije uticalo na moje igre. Davao sam sve od sebe, igrao za tim svim srcem i tako pristupao svakoj utakmici jer su takav pristup imali i svi ostali igrači. Kao najiskusniji u ekipi sam se trudio da dam primer momcima i da kada je najpotrebnije, povučem najviše. Verujem da sam u tome i uspeo".

Samardžiski je na sedam utakmica u ABA ligi prosečno beležio 10,6 poena i 6,6 skokova po meču i u značajnoj meri je pomogao mladom timu Dejana Milojevića da u prvih devet kola regionalnog takmičenja upiše čak šest pobeda i bude na deobi trećeg mesta:

"Veoma sam zahvalan Dejanu Milojeviću na fantastičnom radu koji mi je pružio za ova dva meseca. Za to kratko vreme sam značajno podigao svoju igru i došao do nivoa koji nisam dosegao u svojoj karijeri godinama. Dejan zaista ima poseban pristup igračima i specifičan način treninga. Apsolutno i razume košarku pošto je bio igrač. Siguran sam da sam ja samo jedan od košarkaša u nizu koji će mu biti večno zahvalni zbog vrhunskog rada i tretmana. Voleo bih tokom leta da sa njim individualno treniram jer je to neprocenjivo i nadam se da će mi se ta želja ispuniti", konstatovao je Samardžiski.

On je sada već bivšim saigračima poželeo sreću u sledećem delu sezone.

"Mega mi je prirasla srcu i nastaviću da je pratim. Želim joj sve najbolje u daljoj borbi za plej-of. Ova ekipa je pokazala karakter iako je sačinjena od veoma mladih momaka i verujem da će uspeti da izbori plasman među četiri najbolje u ABA ligi što bi bio pravi podvig".

Odlaskom makedonskog reprezentativca, najstariji igrač u redovima Mege u nastavku sezone biće 22-godišnji Danilo Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve