Nova vest
Košarka

Utorak, 07.07.2015.

12:13

Ljulj odbio Rokitse, u Realu do 2021.

Bek Real Madrida Serhio Ljulj odbio je ponudu Hjuston Rokitsa i produžio ugovor sa 'kraljevskim' klubom do 2021. godine.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

"Ovo je veoma srećan dan za mene jer sam produžio ugovor sa klubom koji volim. Zahvalan sam klubu na naporima koje je uložio zbog mene. Ovo je mesto gde se divno ophode prema meni, a meni je čast i privilegija da branim boje ovog dresa", rekao je Ljuj.

Dvadesetsedmogodišnji momak iz stigao je Madrid 2007. iz Manrese, a ekipa iz Teksasa izabrala ga je dve godine kasnije kao 34. pika u drugoj rundi drafra.

"Nadam se da ću, zajedno sa mojim saigračima, nastaviti da stvaram istoriju i osvajam titule. Za mene, igranje u Real Madridu je san koji sam imao od malih nogu. Osećaj mi je isti kao i kada sam stigao 2007. godine. Bila je ovo teška odluka, jer je NBA liga veoma primamljiva, ali sam veoma srećan ovde i želim da osvojim još mnogo titula sa Real Madridom – da produžim svoj san. Takođe, zahvalan sam i Rokitsima, pošto su bili veoma zainteresovani za mene. Ipak, kada sam sagledao pozitivne i negativne stvari mog odlaska u NBA mislim da sam napravio dobru odluku, po sebe ali i po meni bliske ljude", dodao je Ljulj.

Ljuj je prošle sezone osvojio triplu krunu sa Realom – titulu u ACB ligi, Kup kralja i Evroligu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve