Nova vest
Košarka

Sreda, 24.06.2015.

22:07

Maljkovićeva: Zašto bismo stale ovde?

Selektorka srpskih košarkašica Marina Maljković rekla je da ne vidi razlog zašto bi njen tim stao u polufinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Rumuniji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/Tibor llyes/MTI via AP

Reprezentacija Srbije je sa 75:63 pobedila Tursku i plasirala se u polufinale, čime je napravila veliko iznenađenje, i za finale će se boriti sa Belorusijom, koja je pobedila Litvaniju sa 68:66.

Maljkovićeva je posle trijumfa nad Turskom rekla da je ponosna na svoje igračice, ali i naglasila da su one napravile veliki podvig.

Ono što je sada najvažnije je to da sam ja sa strane, one su u prvom planu. One su dale sve od sebe da pobede. One su razumele poruku šta znači biti tim. Njima čestitam i svaka im čast na tome. I dalje mislim da je napravljen pravi podvig. Ne da smo mi mnogo bolji tim od Turske, jer mi to nismo. Ljudi koji to pričaju nemaju veze sa košarkom”, rekla je Maljkovićeva.

Maljkovićeva veruje da njena ekipa ne sme da se zaustavi na do sada postignutom.

Mi smo igrali kao tim, napravili smo podvig jer smo igrali protiv čudesnih, poznatih evroligaških košarkašica, koje su mnogo bolje plaćene nego sve naše košarkašice i ja time želim da istaknem koliki je naš rezultat dobar. Ali, opet kažem, mislim da smo napravile podvig. One su slavile i mislim da se one slažu sa mnom da mora da se nastavi dalje i ja ne vidim nijedan razlog na svetu zbog čega treba ovde da se stane. Prvi plan i cilj su ispunjeni, idemo dalje, čvrsto i bez predaje”, zaključila je Maljkovićeva.

Pored toga što su izborile polufinale, srpske košarkašice će sigurno igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ako ne uspeju da izbore direktan plasman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu