Srbija domaćin Evrobasketa 2017?

Predsednik KSS Dragan Đilas rekao je da je Vlada Srbije podržala predlog da nacionalni savez podnese kandidaturu za organizaciju EP za seniorke 2017. godine.

Izvor: B92, Tanjug Australija
Podeli

"Pošto je odustala Švedska, jedini protivkanidat biće nam Češka", izjavio je Đilas na prvoj redovnoj sednici KŠ.

On je naveo da je bilo mnogo razgovora i sa Košarkaškom ligom Srbije, a da rukovodstvo Saveza u sredu u Ženevi očekuje sastanak sa čelnicima FIBA.

"Videćemo da li će biti izneti neki predlozi ili će sastanak biti samo informativan", istakao je Đilas za sajt KSS, dodajući da nije prošlo mnogo vremena između dve sednice Skupštine, tako da nije bilo previše aktivnosti.

"Treba izdvojiti organizaciju finanog turnira Milana Cige Vasojevića u Zrenjaninu, koja je bila na vrhunskom niovu i na čemu treba čestitati Košarkaškom savezu Vojvodine. Imali smo nekoliko sednica Upravnog odbora, na kojima smo doneli tehničke odluke vezane za razvoj i popularizaciju basketa „3 na 3" koji će najverovatnije postati olimpijski sport. Za razvoj ovog sporta biće zadužen Dejan Dimitrijević", kazao je Đilas.

Sednici Skupštine KSS u Kući košarke prisustvovalo je 26 od 32 delegata, a pored Đilasa, prisutni su bili počasni predsednik KSS Bora Stanković, kao i sva četiri resorna potpredsednika, Dejan Tomašević, Igor Rakočević, Ana Joković i Andrija Kleut.

Predsednik Skupštine KSS Dragan Gačić konstatovao je da su delegati sve odluke doneli jednoglasno, tako što su usvojili zapisnik sa Izborne sednice održane u Nišu, godišnji izveštaj Nadzornog odbora za 2014, godišnji finansijski izveštaj za prošlu, kao i finansijski plan za ovu godinu.