Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.04.2015.

13:08

Jelovac: Biću srećan ako poziv dođe

Treći je najkorisniji igrač španske Endesa lige, po mišljenju mnogih najjače u Evropi, ali o njemu se u ovdašnjim medijima ne piše mnogo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: basketzaragoza.net

Stevan Jelovac karijeru je strpljivo gradio u inostranstvu, a vrednim radom došao je do statusa čoveka kojeg bi mnogi najveći klubovi rado videli u svojim redovima.

U intervjuu za B92 Jelovac je govorio o tekućoj sezoni, svojoj igri, ambicijama za budućnost, o seriji Zvezda – Partizan, ali i o eventualnom pozivu u reprezentaciju.

Jelovac je trenutno drugi strelac španske lige sa 13,9 poena po meču, a za vikend je veliko Realu ubacio 21 poen. Koji su razlozi njegovog ’buma’ baš u ovoj sezoni?

“Prošle godine sam u Ritasu imao malo manju minutažu jer je u klubu bilo dosta igrača na mojoj poziciji. Uz to, španska liga mi baš odgovara, pa sam se brzo prilagodio i trener mi daje veliku minutažu, tako da ne mogu da kažem da mi je čudno što sam ’eksplodirao’. Svako leto se pripremam, i sada sam trenirao jako – prvo na fizičkoj spremi i brzini u Novom Sadu sa trenerom Acom Jovančevićem, posle i sa loptom. Igram četvorku, ponekad i peticu jer ovde svi igraju sa brzim igračima, tako da je potrebno da budem i brz i jak“, počinje 25-godišnji košarkaš priču za B92.

Kompletan razgovor sa Stevanom Jelovcem pročitajte u našoj rubrici INTERVJUI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve