Nova vest
Košarka

Petak, 23.01.2015.

08:29

EL: Zvezda traži čudo u Blaugrani

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 20.45 igraju sa Barselonom u gostima u četvrtom kolu Top 16 faze Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kataloncima ’gori pod nogama’, pošto za sada imaju samo jedan trijumf, a mnogo ih vide kao putnika na fajnal-for. Sa druge strane, Zvezda ima skor 0-3.

“Barselona je spoj mladosti i iskustva, mozda i najboljih mladih igrača u Evropi. Oni streme ka tituli prvaka, iako će nastupiti bez Navara i Olesona, što im neće biti preveliki problem. Ali, želimo da ih iznenadimo“, rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Bek crveno-belih Jaka Blažič kazao je da je Zvezda pokazala da može da se nosi sa svima.

"Uertas je motor i mozak njihovog tima, Ante Tomić dominara pod košem, dok se dosta toga vrti i oko Doelmana. Imaju vrlo agresivnu spoljnu liniju, neke od najboljih mladih igrača Evrope poput Hezonje i zato ćemo morati da budemo veoma oprezni", kaže Blažič.

Trener Barselone Šavi Paskval zna koje su glavne snage protivnika.

"Marjanović je poseban igrač. Nije ga lako čuvati, postoji nekoliko taktičkih opcija. On je košarkaš koji daje identitet i stil ekipi kao što je Crvena zvezda. Markus Vilijams i Čarls Dženkins su izuzetno dobri u napadu, a imaju dosta mladih i talentovanih igrača koji mogu da iskoče svakog trenutka", smatra Paskval.

Grupa E, četvrto kolo:
18.45 Makabi – Žalgiris
20.45 Barselona – Crvena zvezda
četvrtak:
Real Madrid – PAO 83:65
Galatasaraj – Alba 65:75

Tabela:
1. Real Madrid 4-0
2. Makabi 2-1
3. PAO 2-2
4. Galatasaraj 2-2
5. Alba 2-2
6. Barselona 1-2
7. Žalgiris 1-2
8. Crvena zvezda 0-3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu